Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový knedlík z vařených brambor paní hajné ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

7. 2. 2015 18:33

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 834 kJ / 2 590 kcal
Bílkoviny68,62 g
Tuky19,11 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy516,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

8. 2. 2015 09:45

maris: já spíš na půlky, líp se mi to šťouchá, ale to už je na volbě každého ;-)

maris maris

8. 2. 2015 09:44

spagetka: na kaši je vždycky krájím na kousky;-)

spagetka spagetka

8. 2. 2015 09:42

Hlavně by měly být brambory pravidelného kulatého nebo i oválného tvasru. Já třeba na br.kaši mám raději větší brambory. Ale průšvih je, když koupím třeba v Kaufu ty různé zkrouceniny, kdy konce brambory jsou mrňavé a uprostřed několik různě velkých hrbolů:-//. Pak teda bramboru nerozvařit nebo nedovařit je kumšt, pak jedině nakrájet na zhruba stejné kousky, ale vcelku těžko.

maris maris

8. 2. 2015 09:42

tejaja: Terezko, já vařím i velké, ještě se mi nestalo, že by se stejnoměrně neuvařily, ale musí být v hrnci velké všechny;-), vaří se déle než malé nebo střední.

tejaja tejaja

8. 2. 2015 09:33

hosta: Asi ten, že veľké zemiaky sa neuvaria tak rovnomerne v šupke ako stredné alebo malé. My sme doma, a aj ja doteraz, na varenie v šupke používali len malé alebo stredné zemiaky, nikdy nie veľké. ;-)

hosta hosta

7. 2. 2015 21:27

No, určitě zkusím, ještě jsem nedělala bramborové knedlíky z hladké mouky, mně se naopak na 1,5 kg brambor (je nějaký důvod, proč jsou středně velké, když se nastrouhají?:-))) zdá mouky dost málo, asi proto že jsem zvyklá dělat knedlíky, kdy je směsi hrubé mouky a krupičky skoro polovina váhy brambor.

Nadja Nadja

7. 2. 2015 20:18

Josef Lerch: tento rcp je téměř shodný s následujícím (až na syrové brambory) - nemělo by tudíž tady být o něco méně mouky a škrobu? http://www.toprecepty.cz/recept/41224-bramborovy-k...
;-) spagetka: u nás jsou chlupáče také jen ze syrových brambor.

maris maris

7. 2. 2015 19:30

jarda Kadic:;-):-D:-D

jarda Kadic jarda Kadic

7. 2. 2015 19:23

maris: je to marný,je to marný,je to marný;-)

spagetka spagetka

7. 2. 2015 19:02

maris: Maru, u nás se dělají jak ze syrových tak z vařených brambor, ale nejčastěji ze směsi, jak to tu dala Mirka http://www.toprecepty.cz/recept/8214-chlupate-kned..., jen vařené zahušťuju solamylem.

maris maris

7. 2. 2015 18:56

U nás se " chlupáče " říká chlupatým knedlíkům a ty jsou ze syrových brambor.;-)

spagetka spagetka

7. 2. 2015 18:39

Tenhle knedlík dělala moje babička i mamka, já ho sama takto nevařila už hooodně dlouho, v podstatě to jsou naše chlupáče, díky za připomenutí:yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak nerozvařit brambory bramborové knedlíky z hladké mouky bramborový kned jak nerozvařit bramborové knedlíky bramborovy knedn bramborový knedlík se solamylem bramborové kned bramborové knedlíky z oloupaných brambor knedliky z varenych brambor jak nerozvarit bramborovy knedlik jaké brambory na bramborový knedlík bramborové knedlíky se solamylem bramborovi knedlik ve folii jak nerozvarit knedlíky bramborový knedlík z hladké mouky bramborové knedliky z vážených brambor braborovi kned knedlíky se solamylem kde koupím velké brambory jak dlouho varit br.knedliky

Suroviny: brambory, vejce, mouka hladká, škrob bramborový, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík z vařených brambor paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2orN