Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 598 kJ / 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,97 g |
| Tuky | 26,59 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 41,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat.
Krok 2: Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Během restování přidáme rozmarýn, aby v horkém tuku hezky zavoněl.
Krok 3: Vsypeme okapaná játra a za stálého míchání je krátce opečeme.
Krok 4: Zalijeme bílým vínem, zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Po chvíli jeden kousek jater rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou už dostatečně tepelně upravená (nesmí z nich vytékat krev ).
Krok 5: Stáhneme z ohně, vmícháme čerstvé máslo a necháme chvíli zchladnout.
Krok 6: Pak vše rozmixujeme do požadované konzistence ( někdo má rád paštiku jemnou, někdo spíše hrubší, záleží na osobních preferencích ).
Krok 7: Do rozmixované, ještě teplé paštiky, vmícháme kapary, nakrájené olivy a sušená rajčata. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 8: Paštiku přendáme do formiček a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Zveřejněno 1. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Moje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
paštika s kapary,
paštika z kuřecích jater,
formičky na paštiku,
paštika s bílým vínem,
recepty kuřecí játra,
játra na cbulce,
pečená paštika z kuřecích jater,
kuřecí paštika s vínem,
kuřeccí játra s kapary,
kuřecí paštika s kapari,
paštika z kuřecích jater s kapary,
kuřecí paštika,
kapary do pastik,
paštika z vepřových jater s kapary,
hrubá játrová paštika recept,
pečená paštika z kuřecích jater a bůčku,
paštika z kuřecích jater recept,
recept pastika s bilym vinem,
domácí středomořská paštika,
kuřecí játra na cbulce s vínem
Suroviny:
rajče sušené,
cibule červená,
játra kuřecí,
víno bílé,
rozmarýn,
máslo,
olivy černé,
rajče sušené,
kapary,
sůl,
pepř
Komentáře (5)