Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

10. 3. 2015 11:51

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 011 kJ / 3 349 kcal
Bílkoviny36,83 g
Tuky169,18 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 679 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy390,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Verunka

12. 3. 2015 09:42

Ale jinak je autorův štrúdl/závin k nakousnutí. Rozinky zkusím povařit, myslím, že budou lahodnější a strouhanku si taky osmažím, bude to určitě chuťově dobrota. Hned bych si udělala kafíčko kdyby mi tady na stole takovýto kousek přistál:-*

Verunka

12. 3. 2015 09:38

Příjemný den všem.Začala jsem číst Vaší debatu a je mi z toho smutno.Nemyslela jsem si, že si tady budete chtít dokazovat, jak je každý lepší než autor receptu.Svoje zkušenosti se určitě dají podat i jinak než jen napadáním druhého jak je hloupý či neschopný a hrát si ze slovíčky jen abych dokázala, že to co vím já, je ta pravá pravda. Já vím,že zde není slyšet tón hlasu, není vidět do tváře, vtip může vypadat jako arogance nebo pohrdání, proto by bylo fajn dávat pozor na to co píšu. nemůžu vynadat těm nahoře, svému šéfovi, sousedům, tak si zchladím žáhu tady.No, mějte krásný den:-K

Majka

11. 3. 2015 15:32

Lidičky,já si myslím,že je toho špatného na světě dost,tak proč se dohadovat a napadat kvůli receptu.Já,když se mi něco líbí,tak si to vytisknu,nebo napíšu,když něčemu nerozumím,tak se zeptám a když to znám jinak a vyhovuje mi to,tak to přejdu a nevzrušuju se,natož abych někomu něco vyčítala,že to dělá jinak.Nestojí to nic a jsme všichni spokojeni.Ten Rum na pečení vidím dnes poprvé a jsem ráda,že o něm vím.Mějte se všichni hezky.

Nadja Nadja

11. 3. 2015 11:10

casino: máčet rozinky v rumu má určitě něco do sebe.:-D

ila

11. 3. 2015 00:32

Tak chutnat to může určitě dobře, ale co je vymazleného na kupovaném lístkovém těstě? To je nouzovka, když není čas. Normálně dělám z pivního těsta, taky docela rychlý, ale aspoń se přitom člověk dost ze začátku upatlá, takže "vymazlený" je rozhodně víc.

casino casino

10. 3. 2015 22:57

spagetka:
Omlouvám se, chtěl jsem pomoci...
Měl jsem za to, že když píšete o pečení LISTOVÉHO "Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel." tak jsem si říkal, že máte blbou troubu.
No, tak samotnou troubou to tedy není...
Omlouvám se
*****
K receptu:
Ta na MÁSLE opražená strouhanka je v závinu znát:yes:
Ale máčet, natož vařit, rozinky do závinu s JABLKY!!! není nutné

janek53 janek53

10. 3. 2015 22:36

Mazlím se trochu jinak. Rozinky mám permanentně v naložené v rumu(bez vaření) a přidávám nasekané vlašské ořechy.

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 3. 2015 22:22

Peťo,štrůdly/záviny máš hezky upečené:-p:-KRecept se mi líbí+5:yes:
Rum sice nedávám,rozinky jen namáčím ve šťávě a strouhanku osmaženou na másle také napoužívám,ale proč to nezkusit;-)Dobrý nápad:-)

casino casino

10. 3. 2015 19:05

Nojo, no, cesi v tom máme guláš:-D
...a ani nevíme, že ten echtštrúdl je z Cařihradu:-D:-D
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jable%C4%8Dn%C3%BD_z%...

MarcelaPa

10. 3. 2015 19:05

Díky všem, kteří napsali o rumu na pečení. Neznala jsem ho a teď jsem zase chytřejší,;-)ale asi zůstanu u svého rumu.

spagetka spagetka

10. 3. 2015 19:02

casino: už jste fakt trapný s těmi rádoby ftipnými a rádoby moudrými komentáři:-//:-//. Právě kvůli přesnosti pečení mám teploměry do trouby. Takže se řídím dle teploměru. Kalibrovat nic nebudu, stačí se s troubou dohodnout a znát ji. Což vám asi dělá potíže. Prostě peču a peču dobře dle své trouby s použitím teploměru.
Jinak určitě je lepší těsto tažené, listovým si to ulehčujeme, to je fakt. Nevidím na tom ale nic špatného.

magdalenka magdalenka

10. 3. 2015 18:07

U nás na Slovensku - pravá štrúdľa je len z ťahaného, teda štrúdľového cesta...:-)), ako udáva Tejaja.

MajaV

10. 3. 2015 18:02

Taky už radši peču závin z domácího těsta, ale když člověk chvátá, toto je klasika.
Jinak Jaroušek to řekl přesně, ale aspoň jsme se dozvěděli, jak to mají s názvem děvčata na Slovensku;-):-D

vybusna vybusna

10. 3. 2015 17:40

jarda Kadic: ja sa vobec nehadam...

tejaja tejaja

10. 3. 2015 17:28

jarda Kadic: to máš síce pravdu, ale u nás sa to proste rozlišuje. Na štrúdľu musí byť štrúdľové cesto, ťahané, všetko iné sa volá závin. :-D;-)
Inak súhlasím s hostou, čo je na tom vymazleného, neviem...;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrůdl, závin rozdíl štrůdly a záviny nejlepší jablečný závin z listového těsta nejlepší jablečný závin jindřichohradecké listy štrůdl nejlepší recepty strakonické štrúdle strakonický štrudl nejlepší jablečný štrůdl strakonický závin štrúdl podle polreicha závin podle polreicha jak péci štrůdl recept na nejlepší štrůdl jablečný štrůdl německý štrúdl nejlepší štrudl na světě štrúdl wikipedie pravý štrůdl testo na strudle

Suroviny: těsto listové, strouhanka, máslo, rozinky, jablko, cukr krupice, skořice, žloutek, mléko, rum

TopRecepty.cz

Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoKv