Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

3 plátky vepřového masa: krkovice, kotleta, kýta, plec
sůl
pepř mletý
1 cibule - větší
180-200 g listového špenátu čerstvého nebo mraženého
80 g uzené slaniny - farmářské, Váhalovy...
3 stroužky česneku - nasekaného
vývar nebo voda dle potřeby
olej
Dále dle chuti, není nutné:
šlehačka
sýr Niva
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme z obou stran.

  2. Přidáme rozvonět cca polovinu nasekaného česneku, který zasypeme pokrájenou slaninou, ještě krátce osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme téměř do změknutí masa.

  3. K masu přisypeme čerstvý nebo lehce rozmrazený špenát, který dochutíme dle potřeby česnekem, solí, pepřem a dodusíme doměkka.

  4. Pokud chceme více sosu (omáčky) k příloze, podlijeme trochou vývaru a zahustíme jíškou nebo troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit.

  5. Kdo chce, může kromě jíšky či solamylu na zahustění špenátu použít Nivu, Gorgonzolu nebo smetanu.

Komentáře k receptu Vepřový plátek s listovým špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové plátky se špenátem spenát s vepřové plátky vepřové plátky se špenátem a sýrem vepřové plátky na česneku se špenátem vepreve platky vepřové plátky se se špenátem kotleta se špenátem jako přílohou platky na čerstvém spenatu vepřové plátky a špenát recept veprove platky z kotlety se spenatem plátky krkovice s listovým špenátem vepřové platky se zampiony a špenátem vepřové plátky se spenetem vepřové plátkz se špenátem vepřové plátky se špenátem recept přírodní vepřové plátky se špenátem veprove platky a špenátem veprovy platek na česneku se špenátem novohradský vepřový plátek česnekové vepřové s listovým špenátem