Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do kempu, karavanu nebo na chatu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 4. 2015 16:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 746 kJ / 417 kcal
Bílkoviny30,77 g
Tuky15,31 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,45 g
Sacharidy21,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Můžeme podávat v tortille nebo s chlebem (toast nebo topinka), jde k tomu jako příloha i vařená rýže, americké nebo v troubě pečené brambory. Použijeme-li tortilly, můžeme je přelít zakysanou smetanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

15. 2. 2016 15:39

Chtěla jsem se podívat na autorovy kuchařky, o kterých zde píše, ale profil má zablokovaný ??? Tak už si to asi nedohledám. Docela by mě ty knihy zajímaly ;-)

vasek133

15. 2. 2016 14:58

Mě ta diskuze k jídlu a jeho přípravě připadá hodně ubohá a připomíná mi to některé rádoby chytré diskutéry např. na Novinkách. Všechny recepty na mnoha webech o vaření beru čistě jen na inspiraci, často jsou přetahovány z jednoho na druhý, a proto se rozhodnu sám, jak to uvařím. Kdyby šlo o technologický předpis přípravy jídla v normě pro společné stravování, které už bohužel dnes neplatí, bylo by definování množství a druh vývaru jako 1/2 kostky nedostatečné, ale zde se předpokládá, že má každý v hlavě rozum a nějakou zkušenost s vařením.

mira

31. 5. 2015 18:28

ano taky nevařím rad z polotovaru ale člověk co tohle napiše tak má asi plnou peněženku nebo času na rozdávání člověk ktery má meně času nebo peněz je rad že ty polotovary jsou dostupné a kolikrát jsem zažil že jeden polotovar za30kč je kolikrat lepší než jidlo za 300kč v restauraci :no:

zizala zizala (moderátorka)

29. 5. 2015 17:19

jarda Kadic: ;-):yes: Takovéhle vaření je dávno překonané, dnes se vaří jinak než z polotovarů. Ale jsou lidé, kteří nikdy nepřekročí svůj stín, co se dá dělat :-)

jarda Kadic jarda Kadic

29. 5. 2015 16:32

cathleen: Já myslím,že už jí doma budeš mít.Jmenuje se “ Vitana vaří za vás“, soudě podle skladby surovin.Tím však nechci říct,že bych si někdy také něčím takovým,ovšem v menším množství nepomohl.;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 5. 2015 14:13

honzam: 17.04.2015 08:18:01 jsi se kasal, žes napsal dvě kuchařské knihy. Z obyčejného zájmu o jakékoliv kuchařky jsem je chtěla znát... děláš, že dotazy nevidíš, nejsi schopný třeba ani napsat, že mi názvy tvých vybájených kuchařek prostě říct nechceš.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmi:no:a tak tě teď budu brát.

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 4. 2015 10:58

honzam: sbírám kuchařky.
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy:-?:-?
Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU:-!

zizala zizala (moderátorka)

17. 4. 2015 10:39

honzam: Žádná pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené recepty, zde neexistují. Ani nevím, že by některý veřejný web o vaření taková pravidla měl. Vlastní zde musí být pouze fotografie uvařených pokrmů :-)

Dajda Dajda

17. 4. 2015 09:52

honzam: A Vy jste tenhle pokrm vymyslil? Já že ho vařím už dost dlouho, ale na těchto stránkách se objevil teprve teď! Že by telepatie nebo že bych byla více odbržděná? :-O

honzam honzam

17. 4. 2015 08:29

:-K:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 4. 2015 08:23

honzam: možná, pokud tu zůstaneš (a já doufám, že tě to neodradí), by sis měl na podobné komentáře zvyknout...občas se tu objevují. Ale proto jim přece nemusíš odpovídat stejně nebo ještě hůř;-)Odbrnknout se dá i s elegancí :-))

honzam honzam

17. 4. 2015 08:18

Odpověděl jsem jen ve stylu, kterým jsem byl osloven. Léčit mindráky si můžete přece jinde. Napsal jsem dvě kuchařské knihy a vařil dlouho ve seřejném stravování. Pro rejpaly - napíši-li vývar, je opravdu v tomto případě jedno, jaký použijete, hodí se totiž všechny - Masox, Hovězí, Kuřecí, Slepičí, Karpatský, Zeleninový atd. Přeji vám všem hezký den a kreativní vaření!

PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.

ota

16. 4. 2015 13:17

Zajímavá varianta kovbojských fazolí.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.

Dajda Dajda

16. 4. 2015 08:07

hosta: V jídle je klobása, červené víno, fazole v ostré omáčce, chutí ažaž! Nedávala bych žádnou kostku. Niceméně autoři by se měli vyjadřovat tak, aby jim ostatní rozuměli, a to zvláště ti, kteří by se pomocí kuchařských webů rádi vařit naučili a kterými není třeba pohrdat. Žádný učený z nebe nespadl, nebo snad ano? :-O

spagetka spagetka

16. 4. 2015 07:22

Přesně tak, pokud někomu něco není z receptu jasné a zeptá se, tak očekává od autora receptu slušnou a vysvětlující odpověď. Bez brždění.;-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: červené fazole s klobásou pokrmy z fazoli kovbojské fazole s klobásou fazole s klobasou fazole recept mexický fazolový guláš s klobásou fazole s kukuřicí pokrmy z červených fazolí mexický guláš s fazolemi a klobásou mexické fazole s kukuřicí ostré fazole fazole recepty pokrmy s klobasou pokrm z červených fazolí pokrm z fazoli mexické fazole vitana mexické fazole s párkem jidlo z lustenin -jako treba kovbojska panev pokrm z z fazolí technologicky postup mexicky gulas

Suroviny: klobása, cibule červená, cibule bílá, fazole červené v chilli, kukuřice sterilovaná, protlak rajčatový, víno červené, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bujón, cibulka, sůl

TopRecepty.cz

Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnJ3