Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České buchty

Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé druhy nádivek se buchty vždy podaří na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 4. 2015 22:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 304 kJ / 7 482 kcal
Bílkoviny180,93 g
Tuky318,21 g
Vláknina60,07 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy938,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: M.Sandtnerová-Kuchařské předpisy (1941), upraveno

Recepty nádivek uvádím v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl... : tvarohová, maková, jablková, ořechová, povidlová - jedna lepší než druhá!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majka8

20. 4. 2015 16:24

Já dávám taky celou kostku droždí a nikdo si nestěžuje,buchty o víkendu vyzkouším,jsou krásné a už slintám do do klávesnice mňam.

Jitta Mat Jitta Mat

20. 4. 2015 00:08

Pokus mne urazit se Vám nějak nepovedl, nicméně svědčí to o mnohém.;-)

casino casino

20. 4. 2015 00:01

Jitta Mat:
No, právě sem si všim, že jste recept od Sandtnerové upravila, ale přijde mi, že spíše než to, tak jste ho vlastně zpotvořila:-D
Nu což..., každý ať si dělá po svém, že ;-)

Jitta Mat Jitta Mat

19. 4. 2015 23:32

Je tu několik receptů na takové buchty a evidentně nejsem jediná, kdo to s nimi z vašeho pohledu přehání. Ale jsem jediná, komu dáváte negativní komenty. Asi nemáte co dělat....:-D :-D :-D

Jitta Mat Jitta Mat

19. 4. 2015 23:24

Ale kdo vám brání si to nedělat po svém?:-D :-D :-D My to děláváme takto. Pokud se to někomu nezdá, ať to nedělá. Jistě je zde mnpho receptů a každý si zde najde to své.;-)

casino casino

19. 4. 2015 23:00

magda77:
Jj, já zase dávám na kilo mouky 42g kvasnic:-))
(obě moje Sandtnerky (1932, 1939) uvádějí max. 2,5dkg droždí na 50dkg mouky)

magda77 magda77

19. 4. 2015 13:24

Kdybych pekla já, tak dám jen půl kostky droždí na půl kila mouky a polovinu mouky nahradila hladkou, jinak :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: české buchty české buchty recept české buchty od babičky recept na české buchty české buchty aby byly měkké české buchty s povidly nejlepsi ceske buchty domácí české buchty recept ceske buchty recept na honzové buchty nejlepší české buchty od babičky buchty recept domácí buchty makové buchty jako od babičky tvarohové buchty nejlepší recepty český buchty české buchty videorecept honzové buchty ceskebuchty výborné české buchty

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr vanilkový, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, kůra citronová, mandle hořké, mléko, strouhanka, rozinky, mák mletý, mléko, cukr, máslo, koření do perníku, skořice, kůra citronová, mandlové hořké aroma, med, čokoláda, jablko, cukr, skořice, kůra citronová, šťáva citronová, badyán, perník, ořechy mleté, voda, cukr, smetana sladká, vanilka, kůra citronová, koření hřebíček, strouhanka, povidla švestková, cukr moučkový, skořice, kůra citronová, rum, tuk

TopRecepty.cz

České buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pLp