 
		
Suroviny
Porce: 2 koláčové formy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 413 kJ / 5 835 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 92,51 g | 
| Tuky | 333,49 g | 
| Vláknina | 45,90 g | 
| Cholesterol | 1,44 g | 
| Sodík | 690 mg | 
| Sůl | 2,26 g | 
| Sacharidy | 593,84 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme.
	Krok 2: V jiné míse si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a postupně zašleháváme do těsta. Nakonec lehce a pomalu vmícháme sníh z bílků.
	Krok 3: Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové (množství je na 2 koláčové formy s prohlubní) formy.
	Krok 4: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca 15-20 minut dle vaší trouby.
	Krok 5: Mezi tím si dáme do vodní lázně rozpustit máslo a čokoládu. Dobře rozmícháme, odstavíme, přilijeme smetanu a opět dobře rozmícháme.
	Krok 6: Uvaříme si silnou černou kávu.
	Krok 7: Upečené korpusy vyklopíme, pocákáme kávou a do prohlubní nalijeme čokoládovou hmotu. Necháme v chladu ztuhnout. Dobrou chuť.
Zveřejněno 10. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Charleston s banánovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3GRx
Moje poznámka
					 
				
Charleston s banánovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3GRx
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 38 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 41 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 6 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							charleston dort, 
						
						
							dort charleston, 
						
						
							dezert charleston, 
						
						
							dort charleston recept, 
						
						
							desert charleston, 
						
						
							charleston řezy, 
						
						
							charleston dezert, 
						
						
							rezy charleston, 
						
						
							zákusek charleston, 
						
						
							charleston dort recept, 
						
						
							charleston zakusek, 
						
						
							recept na dort charleston, 
						
						
							charlston řezy na plech, 
						
						
							recept na charleston dort, 
						
						
							recept charlston, 
						
						
							charlstone dort, 
						
						
							dort charlston, 
						
						
							recept dort charlston, 
						
						
							moučník charleston, 
						
						
							charleston dorty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							banán, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							krém, 
						
						
							máslo, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							čokoláda mléčná, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							káva černá
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)
Recept (těsto i krém) je kompletně na 2 koláče nebo 2 dortové formy, ale já mám na dort jen jednu. Příklady forem jsou v přílohách. Já ráda peču v koláčové formě, protože krém ideálně vyplní prohlebeň. Je to na každém. Recept by se dal dát i na klasický velký plech, ale asi bude nižší.
http://www.makuchyne.cz/vareni-peceni/forma-na-ovo...
http://www.vsenavareni.cz/cerna-forma-na-dort-12cm...