Pečené jehněčí maso
Jemné a zdravé jehněčí maso je opravdová pochoutka, jeho příprava navíc není složitá. Stačí ho zatáhnout na pánvi a poté podusit v troubě spolu s paprikou a bramborami. V jednom pekáčku tak připravíme celý chod.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 806 kJ / 1 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,06 g |
Tuky | 39,81 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 496 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 110,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: V zapekacej miske na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a opražíme, kým sa zatiahne. Posypeme paprikou, osolíme, okoreníme. Podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme do polomäkka.
Krok 2: Potom vyberieme, posypeme na pásiky narezanou paprikou. Navrstvíme na kúsky narezané zemiaky, osolíme, posypeme rascou a ak treba, podlejeme opäť horúcou vodou, aby bolo dosť šťavy. Zakryté dusíme opäť v rúre, kým zemiaky nezmäknú.
Krok 3: Nakoniec odkryjeme a zapečieme do červena.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené jehněčí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nPQE
Moje poznámka
Pečené jehněčí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nPQE
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 33 minutami
Panenka v kopru
Přidáno před 1 hodinou
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 minutami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 1 hodinou
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 2 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 2 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 4 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 6 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 9 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí maso recepty,
pečené jehněčí,
recepty z jehněčího masa,
recepty na jehněčí maso,
recept na jehněčí maso,
jehněčí maso recept,
recept jehněčí pečeně recept,
jehneci pecene,
pečení jehněčího masa,
pečený jehněčí krk,
recepty jehneci maso,
pečene jehně,
jehněčí maso,
recept na jehňečí pečeni,
jehněčí pečeně recept,
jehneci peceni,
pečené jehněčí recept,
recept na pečené jehněčí,
pečení jehněčího,
pecene jahneci
Suroviny:
maso jehněčí,
brambory,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (5)