Smetanová dýně s cizrnou

petram Kuchařka: petram

Luštěniny 0 názorů

Suroviny

1 hrnek uvařené cizrny
1 hrnek dýně Hokkaidó (nakrájené na kostičky)
1 menší cibule
120 g rajčatový protlak
100 ml sojové smetany
zázvorová pasta (nebo jemně nastrouhaný zázvor, dle chuti)
drcené chilli
1/2 lžičky římského kmínu
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme hrubě pokrájenou cibuli.

  2. Přidáme římský kmín a necháme chvilku opékat, aby se rozvoněl.

  3. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme.

  4. Pak přidáme uvařenou cizrnu, zázvorovou pastu, pepř, drcené chilli a rajčatový protlak a necháme dusit, až než dýně změkne.

  5. Na závěr zalijeme smetanou a necháme provařit, případně dochutíme. Podáváme s rýží.

Poznámka

Dýně hokkaidó se velmi dobře rozváří, takže jídlo hezky zahustí.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová dýně s cizrnou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: smetanová dyně dýně s cizrnou recepty z dýně smetanova dyne tecepty dýně smetanová dýně smetanová smetanová dýně recept dýně recepty dyne smeta nova recepty smetanová dýně - pečení pasta z dyně hokaido zázvorová dýně milfei - mille feuille