Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

elishka

22. 10. 2011 21:11

Ahoj :) jsem tedka v Kanade tak jsem pouzila syr Philadelphia, nekdo tu rikal, ze mu to neztuhlo, ale me to normalne ztuhlo :-) byl to narozeninovy dort a tata meho manzela ho dokonce jedl obema rukama jak mu to chutnalo :-)) BEBE susenky jednoznacne medovo oriskove - mnam :yes:

iknapcikova

21. 10. 2011 22:05

Pekla jsem ho už dvakrát a pokaždé byl úžasný...:-)Pekla jsem ho ve vodní lázni.Dala jsem tam méně cukru a krém jsem udělala z 2 tvarohů a 100 g lučiny a ztuhnul mi tak akorát...

Lucci

22. 9. 2011 19:01

Recept musím opravdu pochválit!!! Hledala jsem nějaký dort, který bych mohla upéct dceři k prvním narozeninám. A jelikož děti v tomto věku zvaroh nemohou a lučinu ano, použila jsem tedy pouze lučinu. Místo bebe sušenek jsem použila "sunarky" - ty jsou vhodné pro děti již od 6 měsíců a navíc jsou také moc dobré. Poprvé, když jsem dort pekla nanečisto, dala jsem tam rovnou celou dávku cukru (250g) bylo to na nás ale opravdu moc sladké, tak když jsem ho dělala na ostro, použila jsem o 100g méně. Aby byl dortík o něco vyšší, místo 600g jsem použila 750g lučiny a použila jsem 4 celá vejce, navíc jsem přidala do "krému" plátky konzervovaných broskví nazpestření.
Dort mi krásně ztuhlu už při dopečení a myslím, že to bylo tím, že jsem použila právě lučinu a né tvaroh - ten obsahuje mnohem více vody, tak se nedivím, pokud někomu dortík neztuhl.

nadeje21

18. 9. 2011 10:46

No.Na chuť to je dobré, ale když se to peklo v troubě,tak to skoro přetékalo dortouvou formu, ale když to vychladlo, tak je toho o půl méně. A já nevím kde udělali soudruzi chybu.

Klára

19. 8. 2011 09:57

Tak jsem ho včera také poprvé zkusila. Pekla jsem ho spolu se zapékací miskou plnou vody asi o půl hodiny déle, než je uvedeno v receptu, a konzistence do rána super. Jediné co příště změním je množství cukru, přijde mi až moc sladký. Jinak určitě doporučuju! :-)

Vlaďka

30. 7. 2011 08:59

Takže včera jsem ho pekla podruhé, použila jsem sýr Philadelphia pro srovnání a jsem naprosto zklamaná. Z tohoto sýru mi nejen vůbec neztuhl, ačkoliv jsem ho pekla o 10 min déle, ale ani mi nechutná. Takže zůstávám u tvarohu a lučiny a už žádné experimenty.

Martina

23. 7. 2011 00:27

Dnes jsem dělala z podobného receptu, do náplně jsem dala tvaroh a žervé. Jediný rozdíl byl asi pouze v tom, že jsem nedávala 3 vejce a žloutek, ale 6 vajec. To bude možná rada pro ty, co jim cheesecake nechce ztuhnout. Mě ztuhnul již při pečení. Nevím, ale jestli neztuhl moc, uvidíme po vychlazení v lednici...smajlik

Vlaďka

16. 7. 2011 19:01

Prošla jsem na netu spoustu receptů na cheesecake a vybrala si tento. Naprosto luxusní mňamka!!! Dala jsem 2 tvarohy a 100g lučiny. Do trouby kastrůlek s vodou.

petuka80

24. 6. 2011 18:52

Už jsem ho dělala několikrát,není ani pracný,spíše se musí nechat uležet,ale pak to stojí za to..uděluji autorce 10 bodů s hvězdičkou:) :-K:yes:

janka zo Slovenska

24. 6. 2011 16:42

akurát je upečený, už sa chladí v rúre, uvidíme ďalej...:-D:-)):-K

Petra

7. 6. 2011 10:21

Chtěla bych se zeptat, jaké bebe sušenky používáte? Děkuju Petra

Sandra

17. 5. 2011 13:54

Právě jsem ho dopekla :-) vypadá skvěle a chuť (usuzuji z ochutnávky ještě před pečením) bude jistě taky výýýborná! :-) jsem zvědavá, dělala jsem to bez té vodní lázně, protože jsem na to zapoměla :-D ale nevadí, zatím vypadá dobře :-) snad tak bude i chutnat :-) Jinak před vmíchání sýrů (použila jsem 320g lučiny, 200g pomazánkového krému a 80g žervé) jsem vyšlehala trochu 40%smetany :-)

Martina

12. 4. 2011 12:31

kakatko:
já jsem taky dělala podle ženy a život a bylo to BÁ-JEČ-NÉ, skvělá konzistence i chuť. 10 minut jsem ale teda určitě nešlehala. Před pečením to řídší bylo, po pečení už ne ;-)
Jen mě hrozn mrzí, že jsem omylem to číslo ŽaŽ vyhodila :-(

Eliza Eliza

24. 2. 2011 20:46

Ivana41

24. 2. 2011 17:54

Já zde, uvedla také recept na Cheesecake, základ všeho je, že se opravdu musí péct ve vodní lázni, má pak úplně jinou chuť, když se to neudělá, tak je to jen "dobrý tvarohový koláč", v páře se získá ta pravá chuť

1 12 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G