Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 230 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 675 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • petra petra(neregistrovaná)

    JH: když 3 vejce tak 3 vejce-žloutky s bílkem :-// Jinak super recept, mám ráda takové dorty

    Odpovědět

  • JH JH(neregistrovaný)

    Ahoj, v receptu píšeš 3 vejce + 1 žloutek. Chápu to tak, že se přidají 3 celé vejce (tedy 3x žloutek+ 3x bílek) a poté 1x jen žloutek. Nebo se přidají 3 bílky a nakonec 1 žloutek ?

    Odpovědět

  • Ivana5 Ivana5

    Chiky: peces na horký vzduch nebo klasicky "vrch a spodek"? Diky:-)

    Odpovědět

  • SilvieP SilvieP

    Nikdy dřív jsem nic nepekla a povedlo se mi to hned na poprvý, takže recept chválím! Mamka nevěřila vlastním očím, že jsem pekla sama. :D A určitě to nebylo naposled, byl moc moc dobrej. :)

    Odpovědět

  • Žanet Žanet(neregistrovaný)

    Výborný recept. Pekla jsem podle Evy 15 minut na 200°C a 35 minut na 110°C. Dala jsem 250g mascarpone, 250g ricotty, 150 g lučiny a byl vynikající. Neroztekl se, podklad nebyl mokrý, naopak sem tam i křupal. Všemi byl pochválen. :-) Určitě nedělám naposled.

    Odpovědět

  • Peti Peti(neregistrovaný)

    Povedl se na poprvé dle úprav od ostatních a byl opravdu výborný. Moc děkuji za super recept!:-) :yes:

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Dnes dělám další. Hnědé BEBE sušenky,250g mascarpone,200g tvarohu a 200g zakysané smetany. Peču tak,jak zde většina radí. :) .. A zítra na něj dám zakysanou smetanu,nastrouhanou čokoládu a jako ozdobu malé pusniky. :) A šup s ním do kavárny. :) :-K

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Zdravím,dortík jsem si zkusila už 2x a byl moc dobrý!:)Druhý jsem dělala jahodový přelitý želatinou. Nesla jsem ho do kavárny,ve které pracuji a zákazníkům velice chutnal.:)..Ale mám dotaz,proč je ten korpus ze sušenek vždy tak mokrý? Moc děkuji za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Dělala jsem ho poprvé, podle rad které jsem tu vyčetla, jsem dala míň cukru, ale na mě to je ještě moc sladké, ne ta náplň,ale sušenky, příště koupím nějaké míň sladké. Jinak měl veliký úspěch hlavně u partnera, maminky i přítelových rodičů. Moc děkuji.

    Odpovědět

  • Peť Peť(neregistrovaný)

    Úúúúúúžasný, děkuji :yes: Podruhé dám tedy méně cukru, byl na mě trochu moc sladký, BeBe budu volit čokoládová a vyvaruji se cottage sýru, který jsem vyzkoušela, ale moc mi neseděl. Raději půjdu do zmíněného tvarohu :-)
    Mňam

    Odpovědět

  • nikišta nikišta(neregistrovaná)

    Nejlepší cheesecake, který jsem kdy jedla!!;-) OPRAVDU!! Ochutnala jsem více variant tohoto dortu, ale žádný nebyl tak skvělý:-)přítel i přátelé se netačí olizovat, dnes jsem ho pekla znovu :-)):-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-K Děkuji všem za vyzkoušení a komentáře.:-K

    Odpovědět

  • Eva Eva (neregistrovaný)

    Ahoj, pekla jsem ho včera poprvé a je opravdu výborný. Povedl se mi, postupovala jsem podle receptu, akorát dle rad jsem dala méně cukru (170 g) a pekla 15 minut na 200 st. a 35 minut na 110 (horký vzduch, příště zkusím normální, jestli bude rozdíl). Taky příště zkusím vodní lázeň, jak se tady psalo. Jo a do náplně jsem dala malé plátky jablka, asi se to rozvařilo a vůbec to při jídle necítím - ani kousky jablka ani chuť :) Díky za super jednoduchý a srozumitelný a chutný recept :)

    Odpovědět

  • Ivona Ivona(neregistrovaná)

    Delala jsem ho poprve a musim rict,ze je vyborny ..:yes:

    Odpovědět

  • Tereza L. Tereza L.(neregistrovaný)

    Také jsem včera pekla poprvé a zrovna před chvílí jsem jej nakrájela. Je božský! :) Povedl se na jedničku, doporučuji všem :)

    Odpovědět

1 5 6 7 8 9 10 12 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo