Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Janule Janule(neregistrovaný)

    Vcera jsem pekla, povedl se, chutově super asi dlouho nevydrží :-)) Podle rad jsem dala méně cukru 170g (příště dám ještě o trochu míň) a dala jsem 250g mascarpone, 250g tucneho tvarohu a lučinu. Pekla jsem delší dobu 15min při 200° a tak 40min při 130°, 110° me prislo malo ;-)

    Odpovědět

  • Lucysha Lucysha(neregistrovaná)

    Výborný recept. Trochu moc pracný na běžné pečení, ale udělala jsem ho mamce k narozeninám.
    Dala jsem 200g lučiny, 200g riccoty a 200g žervé. Chuťově moc dobrá kombinace.
    I když jsem dala míň cukru než bylo napsáno , tak mi stejně přišel dost sladký.Pro ty co mají raděj méně sladké dezerty, tak bych dávala jen 150-200g cukru. Ale záleží na každém.
    Moje stará plynová trouba nejde regulovat (stále peče naplno), tak jsem regulaci tepla musela provádět otvíráním dvířek, ale ani to dortu neuškodilo. Byl hezky ztuhlý a na povrchu jemně opečený.

    Odpovědět

  • CokeLady CokeLady(neregistrovaný)

    Již peču poněkolikáté, pro mě nejlepší recept na cheescake. Všichni ho chválí. Nyní jsme udělala s nastrouhanou čokoládou :yes:

    Odpovědět

  • S. S.(neregistrovaný)

    Žanet...-Ahoj jen jedna vec kdyz si dala 250g mascarpone, 250g ricotty tak si vlastne dala 500g mascarpone ne?=D

    Odpovědět

  • Ivana5 Ivana5

    Když dám dva tučné tvarohy a 100g lučiny, což bude dohromady jakože těch 600g, přidáváte ještě do receptuještě tu jednu zakysanou smetanu? A pečete na horký vzduch nebo vrch a spodek?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    JH: Budete potřebovat celkem 3 bílky a 4 žloutky.:-) Ať se povede a chutná...;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    JH: když 3 vejce tak 3 vejce-žloutky s bílkem :-// Jinak super recept, mám ráda takové dorty

    Odpovědět

  • JH JH(neregistrovaný)

    Ahoj, v receptu píšeš 3 vejce + 1 žloutek. Chápu to tak, že se přidají 3 celé vejce (tedy 3x žloutek+ 3x bílek) a poté 1x jen žloutek. Nebo se přidají 3 bílky a nakonec 1 žloutek ?

    Odpovědět

  • Ivana5 Ivana5

    Chiky: peces na horký vzduch nebo klasicky "vrch a spodek"? Diky:-)

    Odpovědět

  • SilvieP SilvieP

    Nikdy dřív jsem nic nepekla a povedlo se mi to hned na poprvý, takže recept chválím! Mamka nevěřila vlastním očím, že jsem pekla sama. :D A určitě to nebylo naposled, byl moc moc dobrej. :)

    Odpovědět

  • Žanet Žanet(neregistrovaný)

    Výborný recept. Pekla jsem podle Evy 15 minut na 200°C a 35 minut na 110°C. Dala jsem 250g mascarpone, 250g ricotty, 150 g lučiny a byl vynikající. Neroztekl se, podklad nebyl mokrý, naopak sem tam i křupal. Všemi byl pochválen. :-) Určitě nedělám naposled.

    Odpovědět

  • Peti Peti(neregistrovaný)

    Povedl se na poprvé dle úprav od ostatních a byl opravdu výborný. Moc děkuji za super recept!:-) :yes:

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Dnes dělám další. Hnědé BEBE sušenky,250g mascarpone,200g tvarohu a 200g zakysané smetany. Peču tak,jak zde většina radí. :) .. A zítra na něj dám zakysanou smetanu,nastrouhanou čokoládu a jako ozdobu malé pusniky. :) A šup s ním do kavárny. :) :-K

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Zdravím,dortík jsem si zkusila už 2x a byl moc dobrý!:)Druhý jsem dělala jahodový přelitý želatinou. Nesla jsem ho do kavárny,ve které pracuji a zákazníkům velice chutnal.:)..Ale mám dotaz,proč je ten korpus ze sušenek vždy tak mokrý? Moc děkuji za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Dělala jsem ho poprvé, podle rad které jsem tu vyčetla, jsem dala míň cukru, ale na mě to je ještě moc sladké, ne ta náplň,ale sušenky, příště koupím nějaké míň sladké. Jinak měl veliký úspěch hlavně u partnera, maminky i přítelových rodičů. Moc děkuji.

    Odpovědět

1 5 6 7 8 9 10 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo