Krkovička na česneku
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje žádné složité dochucení. Zasypte jí česnekem, upečte v troubě a získáte výborný oběd téměř bez práce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 488 kJ / 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,96 g |
Tuky | 29,92 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plátky krkovičky osolíme a okořeníme.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozprostřeme na dno pekáčku. Na ni rozložíme osolené a okořeněné plátky krkovičky.
Krok 3: Česnek oloupeme, nakrájíme a zasypeme jím maso v pekáčku. Přidáme lžíci sádla, podlijeme trochou vody.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 40 minut. Řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou.
Krok 5: Jako příloha je vhodný vařený brambor nebo bramborová kaše.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Moje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 37 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 58 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
krkovice na česneku,
krkovička na česneku,
vepřová krkovice na česneku,
pečená krkovice na česneku,
recept na krkovícku,
jak upravit krkovičku,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
recepty z krkovičky,
recept z krkovičky,
pečeme krkovičku,
vepřová krkovička na česneku,
jak upravit krkovici,
krkovička,
vepřové krkovice na česneku,
na česneku,
pečeme krkovici,
pečeme vepřovou krkovici,
jak upravit vepřovou krkovici,
pečená krkovička na česneku
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
sádlo,
cibule,
koření,
sůl,
voda
Komentáře (42)
Proč mě ani nepřekvapuje Casinova neotesanost..........
Pokud budete "zatahovat" PLÁTKY masa, tak je to k ničemu
Jana Dorazinová-Remková:
No, proč mě ani nepřekvapuje, že si nepamatujete základní věci...
bara.it: díky Báro!!