Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Točený dort s marcipánovou šlehačkou

Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný dortík se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra!

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

7. 4. 2009 23:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 444 kJ / 1 540 kcal
Bílkoviny47,04 g
Tuky43,48 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy232,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jediným úskalím je, aby byl piškot pružný, v troubě se nevysušil, pak by se lámal. Moc to ale nevadí, šlehačka to slepí.

Tento jednoduše zdobený dortík má boky pomazané meruňkovým džemem a je ozdobený barevnými jedlými konfetami. Pokud chcete i vršek ozdobit šlehačkou, není s ní v rozpisu počítáno. Nedoporučuji polévat čokoládou (protekla by dovnitř), ale je ideální k potahování marcipánem. Vršek nebývá rovný, je ideální ho zasypat strouhanou čokoládou. Těsto je možné použít jakékoliv, jen je potřeba, aby po upečení zůstalo pružné. Obměňovat můžete i náplň, dobré je pod krém natřít pikantní marmeládu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 4. 2009 10:52

Špagetko :-O vůbec se ale nesměju :-))

spagetka spagetka

9. 4. 2009 10:49

Merylas a nebyla jsi teď u nás v Akbertu? Přišla jsem z nákupu a mám totéž - smetanu na vaření a ne na šlehání :-O:-8:-D - tak letím znova :-D:-D:-D - ještě že to je hned za barákem

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2009 10:47

Bože, holky, vy jste kouzelníci!:-O:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 4. 2009 10:44

:-8:-8:-8 Děkuji, ale vidím nedostatky, fakt jsem spěchala :-)) Hello, budu určitě využívat častěji, plnit se to dá vším možným :-p A co se šlehaček týče, tak taky používám tu Ramu Cremefine na šlehání - v lahvičce. Pozor, ve stejné lahvičce je i na vaření, už jsem sáhla i vedle :-D Piškot je rychle upečený, rychle zchládne a může se plnit. U nás se dortík ale moc nerozležel a neztuhnul, jsme nevydrželi, dnes je lepší, ale je jen malinký kousek :-D

Hella Hella

9. 4. 2009 08:53

Ještě jsem chtěla podotknout, že lze dělat i bílé těsto a plnit tmavým krémem.

Hella Hella

9. 4. 2009 08:51

Merylas, tvůj dortík je nádherný! Lze použít jakékoli piškotové těsto, ale já používám tenhle recept, protože je těsto pružné a při točení se neláme. Do šlehačky lze použít např. drobně sekaný ananas, je to moc dobré, ale ten řez není tak pravidelný. Drobenko, asi ta svařená by byla pevnější, protože je tučnější (30-33%) než Pařížská šlehačka hotová (27 %). Pokud jí chceš teprve vyrábět, můžeš použít recept http://www.toprecepty.cz/recept/2186-parizske-kost..., tahle je velmi trvanlivá. Ztužovačem nic nezkazíš, ale já ho používám málo, je tak divně sladký. Velmi dobře lze do tohoto dortu použít i tvarohový krém.

Paprika Paprika

9. 4. 2009 08:03

Merylas :yes::yes::yes: Krása

Bibinka Bibinka

8. 4. 2009 20:42

Merylas, ať si dala co si dala, máš ho nááádhernej fakt:yes::-)

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 4. 2009 20:07

Hello, těsto se podařilo a je moc dobré :yes: Místo šlehačky jsem na přání rodinky použila krém v prášku, ale je z Polska. Původně jsem chtěla použít vanilkový krém od Oetkera, minule jsem ho dělala bez tuku a je to jako ochucená pevná šlehačka. Pekla jsem na fólii z Lídlu. Je to rychlovka a bodík je jasný :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2009 17:51

Bože, to je super nápad!!!! No, musím si to pořádně prostudovat, to je vždycky doba:-)):-D jako, než já něco pochopím, ale vidím ten postup, to je sííííla! Máš plusííík!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

spagetka spagetka

8. 4. 2009 14:26

:yes::yes::yes:

Iljusa Iljusa

8. 4. 2009 13:40

to Drobenka: Mám velice dobré zkušenosti s rostlinnou šlehačkou od Ramy. Vydrží dlouho, nepřešlehá se (a je i méně kalorická:-8). Nezkoušela jsem jí ale na pařížskou - ale ta vydrží určo i 3 dny.

Drobenka

8. 4. 2009 13:15

Helli,potřebuji poradit. Mám dát ztužovač i do hotové Pařížské šlehačky (Kunín 27%)v kelímku? Přemýšlím, jestli šlehačky (mám 2) nenechat svařit jak na Pařížské kostky. Co myslíš, která šlehačka bude pevnější a déle vydrží? Myslím tak dva, maximálně tři dny. Děkuji za odpověď a posílám bodíka. Z točeného dortu chci udělat zahrádku.

Jikotka Jikotka

8. 4. 2009 10:27

Já to vůbec nevidím jednoduché :-O:-O,opravdu jenom zírám a posílám bodík :yes::-D:-D

Svetlana Svetlana

8. 4. 2009 10:17

Hello, podobně dělám dort "brňák"...zatočený "šnek":yes: se dá mezi rozříznutý dotový korpus...pak se může už zdobit jak "normální" dort...máš ho opravdu moc hezký...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brněnský dort jak ozdobit dort piškotové těsto na dort recept na brněnský dort šlehačkový dort recept brnensky dort video brněnský dort recept marcipánové ozdoby na dort brněnský dort postup jak jednoduše ozdobit dort jak ozdobit dort marcipánem puntíkatý dort zdobení šlehačkou zdobení dortů marcipánem potahování dortu marcipánem metrovy dort jak pracovat s marcipánovou hmotou marcipánová poleva šlehačkový dort s marcipánem dort malinový s marcipánem recept

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao, mouka polohrubá, moučka škrobová, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, marcipán

TopRecepty.cz

Točený dort s marcipánovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZQJ