Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme z nich většinu vody.
Krok 2: Okapané kysané zelí překrájíme a přidáme k nastrouhaným bramborám.
Krok 3: Přidáme vejce, solamyl a sůl.
Krok 4: Těsto pořádně promícháme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme menší placičky.
Krok 5: Můžeme podávat samostatně nebo se zeleninou.
Zveřejněno 30. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Moje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Nejnovější recepty
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 4 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno před 21 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 23 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 32 minutami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 2 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 2 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 4 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 6 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 7 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 7 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 8 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 10 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 10 hodinami
Tématické fráze:
zelniky,
zelníky z kysaného zelí-recept,
zelníky recept,
recept na zelniky,
staročeské recepty,
zelníky - recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
nejlepší zelníky,
recepty zelniky,
recept zelniky,
smazene zelniky,
zelníky smažené,
zelník,
zelníky z kysaného zelí,
jak se delaji zelniky,
recepty na zelníky,
staočeské zelniky,
staročeské zelí,
recept na zelník,
zelniky z kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
solamyl,
sůl,
olej
Komentáře (71)
byl moc dobrý Vlaďěna
Dovolím si přidat foto.
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu
Třeba osoby s diabetem by je neměly používat vůbec, protože smažené škroby (včetně těch v bramborách) jsou pro ně jako jed. V mouce jsou škroby taky, ale ne v čistém stavu (jako ve škrobové moučce). Takže spíš použít mouku obilnou a čím tmavší, tím lepší. Obsahuje méně škrobu.
Tom Beyk: nie som síce bernardýn, no slintám tiež=práve ich idem robiť a dúfam, že budú rovnako dobré, ako od pani Jany Remkovej
Tom Beyk: děkuji
Máš je úžasné