Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 255 kJ / 1 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,89 g |
| Tuky | 62,08 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 856 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 189,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme syrové brambory, smícháme všechny ingredience.
Krok 2: Plát plotny nebo elektrický plech potřeme špekem a pečeme tenounké placičky po obou stranách.
Krok 3: Po upečení hojně potíráme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kerkonošské sejkory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnA6
Moje poznámka
Kerkonošské sejkory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnA6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
sejkory recept,
smazene sejkory,
těsto na sejkory,
sejkory,
staročeské sejkory,
recept stary na sejkory,
cmunda se švestkami,
recept na sejkory,
sejkory na plechu bez česneku,
recept n sejkory,
sejkory jinak,
cmunda se svastkama,
jak se delaji sejkory,
recept sejkory,
peceme sejkory,
sejkory staroceske jidlo,
starý recept na sejkory,
sejkory mouka,
co to ja na sejkory,
sejkory testo
Suroviny:
brambory,
vejce,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře (19)
Ale prostě v tomto jsem dost tvrdohlavá koza, pro nás to sejkory nejsou. Placky možná, ale ne název receptu
Máslem už jsem nepotírala, tuku ze šlehačky a žloutků je tam až dost.
Kdo ale aspoň trochu dbá na to, co jí, často je dělat nebude
Foto přidám, až se manžel vrátí z domovní schůze, já nefotím
Bod jsem dala.
Celá moje velká rodina je z Železnobrodska a co se týče našich halušek či bramboráku, v tom mám dost jasno
Pravdu má i žížalka, se smetanou se obchodovalo, jasně, že si nechali něco pro sebe, ale do "obyčejných" bramborákú je fakt necpali. Jak píšu, to je výmysl moderní doby, kdy se šlehačka cpe kamkoli, tehdy lidi šetřili, jenže chuťově je to jinde.....
A to už vůbec nemluvím o tom, že v chalupách bývalo běžně 10 i víc hladových krků ke stolu. A teď si to vynásobte - vejce, smetana
Dříve opravdu chudí lidé v Kérkonoších si smetanu a vejce, pokud měli, spíš šetřili jinam - takhle jsem to myslela