Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty bez lepku, mléka a vajec

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

26. 1. 2016 21:56

Suroviny pro 13

13

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 077 kJ / 735 kcal
Bílkoviny3,10 g
Tuky33,51 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy103,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro přípravu kynutého těsta je potřeba dostatečné množství škrobu, proto zde nedoporučuji nahrazovat směs Simply Adveni jinou směsí. Těsto by pravděpodobně dobře nakynulo i z mouk Schär nebo z Jizerky, ale nemám to vyzkoušené. Naopak nízkoškrobové směsi (např. Doves Farm) nejsou na kynutá těsta vhodné.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

27. 1. 2016 10:47

spagetka: jj,promiň, tento komentář jsem přehlédla, byl jsem moc rychlá:-8:-)

petram petram

27. 1. 2016 10:33

maris: Já vím, doma také pro jednoho člna domácnosti peču dia. Zrovna Simply Adveni patří mezi ty škrobové směsi, které bych nedoporučila. Obecně bych nepaušalizovala, že pro dia je dobré bezlepkové jídlo. Naopak to komerční má právě kvůli škrobům strašně vysoký glykemický index. Ale například kokosová mouka obsahuje převážně vlákninu, cizrnová má spoustu bílkovin a podobně, obsah sacharidů v nich je výrazně nižší.

maris maris

27. 1. 2016 10:21

petram: já to brala všeobecně, proč pro diabetiky bezlepková. Tato směs, Simply Adveni, kterou užíváš, má ve 100g 84 g sacharidů - to je hodně. Pro Tebe je ideální, protože je bez lepku, ale pro diabetiky z mého pohledu nic moc, proto jsem se ptala špagetky, proč si myslí, že tyto směsi jsou pro diabetiky nejlepší, co je na nich pro diabetiky tak dobré. Asi mi něco uniká, proto se ptám;-):-). Snad mi to špagetka vysvětlí. Promiň, že je tato diskuze u Tvého receptu, ale myslím, že se sem hodí.:-)

spagetka spagetka

27. 1. 2016 10:06

petram: souhlasím, vysvětlilas to dobře :yes::yes::yes::yes:

petram petram

27. 1. 2016 10:06

maris: Ona je bezlepková mouka a bezlepková mouka. Ty běžné směsi, co se u nás koupí (Schar, Jizerka, Alimpek, Nomix...) jsou plné škrobů, mají vysoký glykemický index a určitě vhodné nejsou. Na druhé straně se k nám pomalu dostává celá škála mouk z neobvyklých surovin (teffová, čiroková, kokosová, luštěninové, ořechové), a ty jsou na tom z pohledu sacharidů mnohem líp. Jestli chceš, podívej se na sortiment firmy Adveni Medical (http://www.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plo...), tam je z čeho vybírat. Vím, ceny jsou dost vysoké, ale zase je stačí přimíchat v menším množství do obyčejné mouky.

spagetka spagetka

27. 1. 2016 10:05

maris: hm, to máš pravdu, já to konzultovala s diabetologem a ten mi řekl, že prý je to lépe stravitelnější než běžná mouka a slinivka to lépe zpracuje, to jsou jeho slova, ne moje. A protože muž má po operaci slinivky, tak prý je toto šetrnější volba. Já se fakt v mé situaci chytám každého stébla a holt dám na doktory. Jinak ale je pravda, že v poslední době je cukr u manžela na velmi dobré úrovni, nebere léky, pouze 4x píchám inzulín. Jinak nemysli si, cokoli chci přidat k dia jídelníčku, tak s dr. proberu, sama si netroufám. Ale i v časopise Diastyl a Dia výživa, který odebírám, to potvrzují.

maris maris

27. 1. 2016 09:59

spagetka: špagi, protože se o Dia taky musím, bohužel, zajímat, můžeš mi, prosím dát odkaz nebo vysvětlit, proč jsou bezlepkové směsi na pečení pro diabetiky lepší ? Jak jsem to porovnávala - mají ve 100 g dokonce víc sacharidů než např. pšeničná hladká mouka, tak tomu nerozumím. :-S

spagetka spagetka

27. 1. 2016 09:37

cathleen: ale néé, jenže pro diabetiky jsou tyhle mouky fakt nejlepší. A mimochodem, u dcery je zatím kvůli mrňouskovi ta bezlepková dieta nařízená, ale snad jen dočasně, aby se ukázalo, zda fakt není na něco takto alergický :-/
postupně se budou opatrně přidávat další suroviny.
Chvílemi se zdá, že exém je pryč, pak najednou se to zhorší a prý se i dusil......:-(:-(:-(

cathleen cathleen

27. 1. 2016 09:32

Péti, musím tleskat:-)):yes::yes: jsi moc šikovná a je fajn, že se o recepty a nápady s námi podělíš.

spagetka: spagi, ty máš i bezlepkovou dietu?:-O

spagetka spagetka

27. 1. 2016 06:59

Petruš, ty nezklameš, uložím ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté buchty bez vajec buchta bez vajec a mléka buchty bez lepku kynuté těsto bez lepku a vajec buchty buchta bez lepku buchty bez mleka kynutě těsto bez mléka tvarohová náplň do buchet kynute testo bez lepku bezlepkové kynuté buchty buchta bez lepku a mléka buchty pro diabetiky kynuta buchta bez vajec buchta bez mléka a vajec buchta bez mouky a vajec buchta bez mouky a mléka buchta bez sacharidů kynute bucty bez lepku kynuté těsto na buchty bez lepku

Suroviny: směs simply adveni, cukr, droždí sušené, kůra citronová, olej, voda, povidla švestková, mák mletý, cukr, mléko rostlinné, skořice, tofu, pudink vanilkový, kurkuma, cukr

TopRecepty.cz

Kynuté buchty bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnJk