Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 312 kJ / 2 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,25 g |
Tuky | 97,11 g |
Vláknina | 36,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 440,84 g |
Postup přípravy
Těsto je klasické kynuté, tudíž si připravíme kvásek z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného rostlinného mléka. Kvásek zaprášíme moukou a necháme vzejít. Jakmile kvásek vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami na přípravu těsta a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto přemístíme na plech, ve kterém je pečící papír a rukama těsto rozprostřeme až do krajů. Na těsto nalijeme datlové pyré a nakonec přidáme švestky.
Pečeme asi 30 minut na 180°C, dokud okraje nezezlátnou.
Zveřejněno 1. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový koláč s datlovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JrV9
Moje poznámka
Švestkový koláč s datlovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JrV9
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 7 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 11 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 15 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 11 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 12 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 12 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 13 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
datlové piré,
kvasek z rostlinneho mleka
Suroviny:
mouka,
olej kokosový,
mléko rostlinné,
droždí,
cukr,
sůl,
datle,
voda,
semínka lněná,
kompot švestkový
Komentáře (1)