Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kuře
2 cibule
4 stroužky česneku
250 g žampionů
10 - 12 cherry rajčátek
sůl
pepř
oregano
petrželka
250 ml suchého bílého vína
2-3 lžíce ghí (nebo směs másla a oleje)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, ale kůži necháme na mase. Křidýlka a kosti můžeme použít na vývar :o).

  2. Vykostěné maso nakrájíme na větší kousky, které opečeme z obou stran na rozehřátém ghí.

  3. Když se maso zatáhne a kůže trochu zezlátne, přihodíme ke kuřeti nasekanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

  4. Vše osmahneme a zalijeme vínem. Přikryté chvíli podusíme, pak přidáme plátky žampionů a přepůlená rajčátka.

  5. Vše necháme dusit, až je víno téměř vyvařené a maso i houby jsou měkké. Pak vmícháme nasekanou petrželku a vypneme.

  6. Podáváme s opečenými brambory, vhodná je i bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 135 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Tématické fráze: kuře na zampionech kuře se žampiony kuře na víně se se žampiony kuře s rajčaty a se žampiony kuře na žampionech a rajčatech kuřecí se žampiony a rajčaty kotlety na žampionech a rajčaty kuře na žampionech a bílém víně kuře na žampionech a víně kure na vine s olivami a žampiony kuře se žampiony a na víně kuře se žampiony a rajčaty kuře na víně se žampiony bílé žampony-recepty