Pohanka se špenátem a hlívou

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 15 názorů

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
2 cibule (lépe šalotky)
2 lžíce oleje nebo másla
2 snítky tymiánu
250 ml suchého bílého vína
100 g čerstvého špenátu nebo 5 koulí mražených listů
1 hrnek loupané pohanky
2 bobkové listy
1 hrnek vody
sůl
parmazán
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte jedním hrnkem horké vody a přiklopenou vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte dojít v peřinách.

  2. Na velké pánvi na rozehřátém oleji nebo másle orestujte nakrájenou cibulku, přidejte hlívu, tymián a ještě chvíli restujte. Přilévejte po částech víno, které se postupně odpaří. Houby osolte, opepřete, přidejte k nim špenát (pokud máte mražený, tak v průběhu dušení hub), pohanku a promíchejte.

  3. Směs posypejte strouhaným parmezánem.

Poznámka

Volně podle Apetitu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka se špenátem a hlívou

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Masula : to jsem ráda, že ti chutnalo - a dík za fotku:-8

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Dnes jsem uvařila a bylo to výborné:yes:<3 a přidala jsem foto;-):-K

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Díky za skvělej recept,uvařeno,snědeno.Výborný jídlo,jedli to i masožrouti.:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • neviem neviem

  • mysulka mysulka

    Pěkný recept :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hosta: Jituška, nie, nemusí. Ja kupujem len tmavú, teda termicky lúpanú. Nikdy nevarím. Zalejem vriacou vodou, zakryjem, dám do perín na 25-30 minút, podľa množstva, ktoré mám. Žiadne varenie. Pozri moje recepty a uvidíš, že je tmavá. :-):-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hosta: dík, aha, tak tu tmavou jsem asi fakt nikdy neměla, ale nikdy jsem pohanku nevařila :-O

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    spagetka: tmavá, termicky loupaná, se vařit musí. Loupaná mechanicky (světlá) stačí zalít vařící vodou:-*

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    tejaja: Terezko, já ji jen přivedla k varu a jak jsem si na tebe vzpomněla, hned jsem ji vypnula:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petra: a která?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Není pohanka jako pohanka a některá se vařit musí.....

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prosíííím, pohánku nevarte, ani minútu. ;-( Inak recept výborný. :yes::-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • magdalenka magdalenka

    Krásny recept - mám veľa mangoldu, tak miesto špenátu dám spolu s medvedím cesnakom.:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

Tématické fráze: pohanka s hlívou ústřičnou pohanka recepty pohanka s hlivou ustricnou na bilem vine recepty z pohanky pohanka loupaná tmavá recepty hlíva ústřičná se špenátem recept pohanka se špenátem a hlívou ústřičnou hlíva a pohankou a špenátem recepty s pohankou zapekana pohanka s hlívou ústřičnou pohankové recepty palačinky se špenátem a hlívou hlíva ústřičná a pohanka recept recept na rizoto z pohanky s houby a špenátem hliva spenat závin se špenátem a hlívou pohanka vladimír pohanka s hlivou a vejci hlíva a spenat pohanka ze špenátem

Zapomněl/a jsem heslo