Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoký vepřový guláš

Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný bude s houskovým knedlíkem, nebo chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min doba vaření v tlakovém hrnci

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, doba vaření v tlakovém hrnci)

5. 5. 2009 12:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 445 kJ / 1 301 kcal
Bílkoviny156,91 g
Tuky48,16 g
Vláknina25,21 g
Cholesterol 501 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,45 g
Sacharidy53,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-recepty, e-mail od Vaška Froňka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

24. 1. 2011 22:48

prcek666 - vajíčko seženeš běžně v domácích potřebách, je to ale původně vajíčko na sypací čaj ;-)

prcek666

24. 1. 2011 22:36

Ahoj Jan prosím tě kde jsi to vajíčko na kořen sehnala a jak je velké dělám jednu pikantní zeleninovou směs a dělám ji ve velkém a musím tam dát tři sáčky deka a ty kuličky z něho v té směsi být nemůžou a vždy stím bojuji. Rada s obvazem je dobrá vyzkouším ale sítko by bylo lepší.Děkuji za odpověď.:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2011 12:11

mimosa určitě to tak jde taky, vlastně nevadí ho dát přímo do guláče. Já jen machruju, že to vajíčko mám!! :-D

mimosa mimosa

21. 1. 2011 12:09

Gulášek byl moc dobrý,nemám vajíčko na koření,tak jsem ho zamotala do kousku obvazu-fáče/čistého:-))/ a zavázala nití

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 12. 2010 09:58

Danko, já to tak taky dělám, mám takové to vajíčko na sypaný čaj, je to lepší, než pak honit v hrnci koření:-D

Daniella O. Daniella O.

10. 12. 2010 04:00

Jani, na gulas tlakac pouzivam, kdyz nemam moc casu, chut je sice rozdilna, ale chutnaji nam oba.:-D. Jani, to koreni ( pepr, nove koreni, bob.list apod.) vsechno nacpu do takove te uzaviratelne kulicky na caj a hodim do hrnce. Po uvareni jenom vytahnes to sitko a nemusis nic vybirat.....:-D:-D:-D Bodika za recept davam..:yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 12. 2010 00:45

Toto je fajný recept:-p+:yes::yes:a já bez tlakáče ani ránu;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 12. 2010 23:32

LukX84 (neregistrovaný/á) , dělám to tak;-)

LukX84

9. 12. 2010 22:58

Guláš dobrej, ale doporučuji maso před tím, než uzavřete víko tlakáče pořádně opéct,aby byla kůrčička a potom zalít vodou.

Ijanka Ijanka

9. 6. 2010 11:17

Tento guláš dobrý.....a dá se i bez tlakáče ;-)dávám bodík :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 5. 2010 16:06

Dextra, teď se dívám, žes přidala foto a moc děkuji!!:-D Taky jsem se hodně pobavila, jestli dobře vidím..Moonky ještě za 49 kč?:-D:-)):yes::yes:

spagetka spagetka

6. 5. 2009 15:56

Mně tam zas vadí ten masox - ale co jazýček, to jiné složení chuťových buněk ..., jinak velice podobně dělávám (do tlakáče plecko nedávám, ale ono opravdu záleží na kvalitě masa), pokud mám kvalitní maso, tak musí být hotové za 30 min. bez tlakáče. ;-) :-p :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 5. 2009 10:33

:-D:-)):-D:-)) Jak vidím, co názor, to jiný a o tom to je, co?;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

6. 5. 2009 08:02

Asi je nutné, vyjádřit se k tlakovému hrnci ! Dobře vím, že jídlo tažené je ¨chutné, až nejchutnější. Ale je nutné taky vědět, že někdy není maso to nejlepší a měkké (je tím myšleno nejdržší, z mladých bejčjů a telat nebo prasat). Proto ten TLAKÁČ . A za druhé je to úžasná úspora času. Je třeba vše uvážíït, kdy co a jak použít. My se bez něho neobejdem. Nedovedu si představit, když děláme sulc jinak vařený nožičy-kopítka, Ovarové koleno a jiné. Taky když děláme ryzeto z husích a kachních krků, tak uvařené (hodně) v tlakáči je radost obírat. A poslední poznámka: Televize snese včechno spolu s časovými skoky a blaženými výrazy při ochutnávání- což po čase přiznali i sami účastníci různých reklam a pod.(Z tlustého Pc udělá štíhlého, ze starého mladého a kliďase, pruďase). Nikoho nepodezřívám, ale sám jsem se nechal několikrát na něco nachytat a po ochutnání jsem řekl : TY LIDÍ ŠEŽEROU OPRAVDU VŠECHNO i když připomínám, že co člověk, to jiná chuť. Vím o čem mluvím.

Pejli Pejli

5. 5. 2009 19:51

já jsem taky pro tlakáč, úspora energie, úspora času a troufnu si říct, že i chut z něj je lepší, tot můj názor :-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový guláš vepřový guláš babica dobrý vepřový guláš nejlepší vepřový guláš guláš z divokého prasete vepřový guláš top recept vepřový guláš recept recept na dobrý veprovy guláš guláš vepřový vepřovy gulaš v tlakovem hrnci vepřoví guláš recepty divoké prase guláš z vepřové konzervy recept na vepřový guláš divoke prase recepty recept veprovy gulas guláš recept vepřový dobrý guláš guláš babica recepty z divokého prasete

Suroviny: plec vepřová, sádlo, cibule, kmín mletý, pepř mletý, zázvor, paprika sušená sladká, koření nové koření, jalovec, bobkový list, česnek, kečup sladký, vývar masový, sůl, jíška

TopRecepty.cz

Divoký vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgL2