Suroviny
Porce: 1 porce (6 ks)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,04 g |
| Tuky | 31,46 g |
| Vláknina | 1,08 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 14,56 g |
Postup přípravy
U nás máme nejraději bez pečiva, pouze s bílým vínem a když je k mání, tak se žlutým melounem.
Zveřejněno 16. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnMQ
Moje poznámka
Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnMQ
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 4 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 5 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 7 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 7 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 7 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 7 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 8 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 8 hodinami
Tématické fráze:
hlemýžď recepty,
hlemýžď recept,
recept na hlemýždě,
hlemýždi recept,
jak se vari sneci,
hlemýždi recepty,
příprava hlemýžďů,
recepty z hlemýždů,
hlemýždi,
hlemýždí sekaná,
hlemýždí farma,
příprava hlemýždě,
recept hlemýžď,
recepty na hlemýždě,
příprava hlemýždů recepty,
jak se vaří hlemýžď,
sneci farmy,
konzervovaní šneci,
recepty na hlemizde,
priprava hlemyzd trouba
Suroviny:
maso,
vývar hovězí,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
petrželka,
strouhanka
Komentáře (10)
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?