Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka à la krkovička s kedlubnovým zelím

Na pohled jako pečená krkovička, ve skutečnosti pomalu tažená hovězí kližka s křehkou strukturou a plnou chutí. V kombinaci s jemně dochuceným kedlubnovým zelím vzniká pokrm, který překvapí a zasytí.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 924 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny23,77 g
Tuky73,31 g
Vláknina37,38 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 544 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy75,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Krok 2: Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky nakrájenou cibuli a papriku, restujeme dotmava. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka, podlijeme vínem a mírně vývarem. Přidáme žampiony. Krok 3: Dusíme v troubě cca 40-50 minut, dalších cca 20-30 minut na 220 °C odkryté do měkka. Pokud je potřeba mírně podlijeme a dochutíme pepřem a solí. Krok 4: Na zelí na oleji mírně orestujeme na malé kostičky nakrájený uzený bůček. Krok 5: Přidáme nakrájený kedluben i s listím na tenké proužky a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme vinný ocet, trochu vody a 10-20 minut podusíme Krok 6: Nakonec necháme odpařit trochu tekutinu, přidáme máslo a utřený česnek. Vše promícháme a necháme dojít pod pokličkou.

Zveřejněno 7. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka à la krkovička s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxJq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka à la krkovička s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxJq

Komentáře (3)

Hezké osso buco;-) :yes:- výjimečně bez sojovky?

hosta: Dnes opravdu bez, nemůžu za to, mám ji prostě rád.:-)

Tématické fráze:
hovězí kližka, hovězí kližka recepty, recepty na hovězí z kližky, hovězí klížka - recepty, recepty z hovězí kližky, hovězí kližka recept, hovězí s kedlubnovým zelím, krkovice recept, pečení krkovičky a hovězí dohromady, kedluben gigant recepty

Suroviny:
kližka hovězí, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, žampióny, rajče cherry, víno červené, vývar hovězí, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, kmín celý, koření na steaky, kedlubna, bůček uzený, olej, ocet vinný, česnek, feferonka, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu