 
		
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 923 kJ / 221 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g | 
| Tuky | 9,35 g | 
| Vláknina | 11,33 g | 
| Cholesterol | 213 mg | 
| Sodík | 93 mg | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 15,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je hlavně ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
	Krok 2: Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 až 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
	Krok 3: Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do  horkého oleje (měl by mít asi 170 °C). Dáme jen tolik růžiček, aby plavaly, ne naráz, jinak se na sebe nalepí! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly dozlatova. Smažíme po částech, ale jde to rychle.
	Krok 4: Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, případně podobný jednoduchý okurkový dip.
Zveřejněno 10. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Moje poznámka
					 
				
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 15 minutami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 10 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 11 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 11 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 12 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pakora recept, 
						
						
							pakora, 
						
						
							dip ke smaženému květáku, 
						
						
							recept pakora, 
						
						
							coz květáku, 
						
						
							recept na pakoru, 
						
						
							recpt pakora, 
						
						
							co je pakora?, 
						
						
							pakora z kukuřičné mouky, 
						
						
							květáková korma, 
						
						
							dip k smaženému květáku, 
						
						
							pakora recept videorecepty, 
						
						
							recept na indickou pakoru, 
						
						
							pakora těsto
						
					
						Suroviny:
						
							květák, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							chilli, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							koriandr čerstvý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)