Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 866 kJ / 2 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,12 g |
Tuky | 37,22 g |
Vláknina | 79,98 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 148,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.
Krok 2: Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké papriky a protlaku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky tymiánu, 3 stroužky nasekaného česneku…hala bala :)
Krok 3: Když je cibulka krásně tmavá až do hněda a někde se jeví místy mírně spáleně, je hotová, zeslabte zdroj tepla a přidejte drcený kmín, tymián, pár vteřin zasmažte do tuku, česnek také mírně zasmažte (ne dlouho, 30 sekund až minutka-hořkne s barvou), poté sladká paprika 15 vteřin do tuku a rajský protlak, mícháme, vytvoří se hnědo červený ZÁKLAD s odděleným tukem, cca minutka.
Krok 4: Zesílíme plamen a hned přidáme maso 1,5 kg-2 kg : (děleno) 4 prostě následně po 2 minutách 4 x velké hrsti masa, pokaždé zatáhneme, promícháme (1-2 minuty), pokud by vše mělo tendenci se mírně napalovat nevadí, je třeba to odrazit 1 dcl vody či krapet víc, odvařit a pokračovat…nyní přidáme zbytek přísad kromě majoránky a zbytku česneku… promícháme. Zalejte vývarem, vše přiveďte k varu i s mícháním ode dna (MÁTE FINÁLNÍ ZÁKLAD) a poté vařte na mírném až středním ohni či jiném zdroji, 1 a 1/2 hod. až 1 a 3/4 hod.(hovězí) nebo 1 a 1/4 hod.(vepřové) do měkka, ale ne moc úplně měkké, aby se nerozpadlo, nyní můžete (NEMUSÍTE) maso vyndat, guláš přepasírovat, je pak sametově jemný, přidat česnek, zahustit, případně dochutit…sůl opatrně, guláš může mít 15% úbytek tekutiny. Provařte a vráťte maso, vypněte a nadrhněte sušenou majoránku.
Zveřejněno 12. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Moje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 4 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 4 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 5 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 5 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí a vepřový guláš,
hovězí guláš,
vepřový a hovězí guláš,
jak dlouho vydrzi guláš,
hovězí veprovy gulaš,
vepřový guláš recept,
48965 top recepty,
vepřový guláš,
hovězí guláš recept,
veprovy gulaš s majorankou,
hovezi gulas jemný,
hovezi a veprovy gulas recept,
vepřový guláš z trouby bez soli,
hovězí guláš recepty,
guláš z hovězí s veprovym,
hovezi veprovy guláš recept,
gulas hovezi veprovy,
gulas hovezi veprovy,
jak dlouho vydrží hovězí guláš,
vepro hovezi gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř mletý,
masox,
tymián sušený,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
Komentáře (4)
Za mě mohu guláš doporučit je opravdu výborný