Mátová omáčka k masu

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Omáčky 8 názorů

Suroviny

2- 3 PL nasekaných lístků čerstvé máty
3 lžičky citronové šťávy
3 menší pokrájená jablka
špetka mořské soli
čerstvý barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.

  2. Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z citronů. Nasekanou mátu omyjeme. Jablkovou dřeň smícháme s mátou a citronovou šťávou. Ochutíme solí, pepřem a dáme do chladu.

    Omáčka se hodí jak zastudena i jako teplá omáčka k mnoha druhům masa, nejlepší je ale k hovězímu masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mátová omáčka k masu

Tématické fráze: mátova omacka mátová šťáva mátová šťáva recept teplé omáčky k masu mátová šťáva za studena mátová omáčka recept recept na mátovou štávu mátová omáčka použití mátová šťáva top recepty stavy omáčka k masu omáčky k masu omacka z maty použití máty na maso mátová omáčka ke grilovanému masu použití mátové omáčky recepty s matovou omáčkou tepla omacka k masu omacka z cerstve maty omačka z čerstvé máty omačka ke hovezimu

Zapomněl/a jsem heslo