Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť jídlu dodá správný říz. Jako přílohu jsme tentokrát zvolili kaši.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 606 kJ / 3 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,33 g |
Tuky | 273,48 g |
Vláknina | 10,59 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 72,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmJW
Moje poznámka
Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmJW
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 55 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 8 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 19 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka II
káťa před 22 minutami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 22 minutami
Buchta Fešák
káťa před 25 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 26 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 28 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 49 minutami
Housky na hamburger
panilek před 52 minutami
Rebarborový koláč
mika277 před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 1 hodinou
Květák a brambory zapečené s hermelínem
knihomolka před 1 hodinou
Tématické fráze:
kanci vypecky,
kančí výpečky recept,
výpečky na medu,
veprove vypecky s kasi,
cibule na medu,
recepty na vypečky,
kančí výpečky na medu,
maso na hořčici a medu,
výpečky na sušené na cibuli,
smažená cibule s s medem,
krkovička na medu,
výpečky,
vypecky s medem,
vypecky se zelim a bramboraky,
cibule v medu,
medove vypecky,
kančí výpečky recepty,
cibule na klínky,
uzene maso na medu a hořčici,
maso na hořčici hrubozrnné
Suroviny:
bůček,
cibule,
cibule sušená,
hořčice hrubozrnná,
hořčice dijonská,
olej,
med,
paprika sušená uzená,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový
Komentáře (42)
IKEA - zavreté!
Jsem zvědavá na ty cibulový knedlíky , jestli zkusíš.Manžel je typická "konzerva", novinky nemá rád, ale tyhle knedlíky měly úspěch
Dneska jsem cibulí dala do mletýho, to se tak dobře vaří, bez loupání a slzení a ta chuť
Do flíčků zamíchám s uzeným před zalitím mlékem a vajíčky. Do kaše když je hotová,zelí to samé ,do leča když už je zelenina měkká.Stačí jí chvilka,jen aby změkla a chuť pustí bez problému
Hlavně jí nedávat do horkého oleje , je v momentě černá ( to napadlo manžela, když si dělal večeři )
Neumím to tak popsat , když tak piš.
Jo a fantastická je do kynutých knedlíků , do těsta při zadělávání
Co myslíš konkrétně s tou přípravou ? Čeho ?
Právě ,to, že je to bez loupání a slz , je ještě bonus navíc k té luxusní barvě a chuti ,"hrábnu " do plechovky a je to.
A dokonce znám lidičky co jí chroupají jako čipsy
Když začne cibule vyrůstat, tak si ji "šetřivka" smažím dočervena, pak ještě projedu troubou a nakonec v salátové odstředivce zbavuji tuku. Jenže - trvá to strašně dlouho, musím to smažit ve venkovní kuchyni a hlavně natotata ji mám pak pryč. Když musím hrábnout do pytlíku kupované, to už se jinak krotím
Tak na sušené, nebo na smažené, he?
***
Vždy když do jídla sypu granulovaný česnek, tak se stydím za vlastní lenost ...
Kde jsou ty doby, kdy se na hambálek věšely copy z česneku...
No, myslím ale, že syrová cibule na úbytě nezajde, že
Přidávám ji i do cibulačky, když nemám čas restovat dočervena velké množství čerstvé cibule.
Cibuli dávám všude tam kam ' normální' , do leča, do flíčků , skvělá je do bramborové kaše , do masových jídel (různé delikatesní plátky ) , do mletho , do zelí .A omáčky to je kapitola sama o sobě , tak krásnou barvu a chuť jakou udělá sušená . . .
Dává se ale , krátce před dokončením , nebo už do hotového ( šťouchané brambory např.) , jen aby změkla a pustila chuť a barvu.
Skvělá věc , rozhodně doporučuji
P.S. jen co dorazí syn, pošlu fotku