Aljašská treska pečená s bramborami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 844 kJ / 1 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,96 g |
Tuky | 86,08 g |
Vláknina | 15,35 g |
Cholesterol | 495 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 118,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme olejem a vinným octem. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut.
Krok 2: Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Poprášíme moukou z obou stran. Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Dáme do
trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.) Krok 3: Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku. Krok 4: Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.
trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.) Krok 3: Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku. Krok 4: Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.
Zveřejněno 20. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska pečená s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWp2
Moje poznámka
Aljašská treska pečená s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWp2
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 7 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 10 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 11 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 14 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená v troubě,
file z aljašské tresky recepty,
filé z aljašské tresky recept,
aljasska treska recept,
filety z aljašské tresky recepty,
aljašská treska recepty,
aljasská treska,
pečená aljašská treska,
aljašská treska v troubě,
recepty ryby aljašská treska,
aljašská treska filety recepty,
aljašská treska filé recepty,
pecena treska,
recept na filety z aljašské tresky,
zapečená aljašská treska,
pečená treska recept,
příprava aljašské tresky,
recept na aljašskou tresku,
pečená treska se zeleninou,
jak připravit aljašskou tresku
Suroviny:
treska aljašská,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
mouka hladká,
rozmarýn sušený,
máslo,
olej olivový,
kapie,
ocet vinný červený,
mexická směs
Komentáře (1)