Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselica (polévka z Vlčnova)

Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které klasickou zelňačku mohou popostrčit i do vašich oblíbených pokrmu.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 1. 2017 15:04

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 165 kJ / 1 234 kcal
Bílkoviny36,65 g
Tuky94,85 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,78 g
Sacharidy52,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

25. 1. 2017 16:05

tejaja: teraz si vybavujem...jeden známy lekár, akupunkturista, mi rozprával (pri zákroku :-8), že do kapustnice dávajú aj vajce...pochádzal z Trstenej.

tejaja tejaja

25. 1. 2017 15:54

magdalenka: Mojej kolegyne manžel pochádza odkiaľsi z Oravy či Liptova...už nepamätám, a oni dávajú vajíčka do kapustnice, ale celé ich tam vyklepnú a nechajú zraziť. Jedla som, nebolo to zlé, len pre mňa nezvyklé. ;-)

cathleen cathleen

25. 1. 2017 15:27

Je lahodná, hustá, sytá a voňavá...:-)

Jana Pá: taky se ho snažíme spotřebovat, Jani, až bude tepleji, zbytky ze zeláku dám do sklenic a zavařím, aby se nic nezkazilo;-)

magdalenka: miluji krajová jídla - prakticky všechna výborná, podle oblastí jen malinko odlišná a skoro vždy - dobrota z mála surovin:-8

magdalenka magdalenka

25. 1. 2017 15:21

to môžem...:-8 robím so sušenými hubami a šľahačkou (bez zemiakov) na Vianoce, je jemná...tvoja bude podobná. Ale ma zaujali tie vajíčka, s tými som sa ešte nestretla v kapustnici.

Jana Pá

25. 1. 2017 15:16

Ty brďo, včera jsem uvařila zelňačku, ale houby jsem nedala, takže příští týden bude taková :yes:<3, protože máme ještě zelí v sudu, tak se musí do podzimu zlikvidovat, tak neustále přemýšlím, co udělat , hlavně, aby to rodinka <3:-K

Irule Irule

25. 1. 2017 15:10

:yes: mám ráda takové polévky <3:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravská kyselica zelová polévka moravská kyselica recept zelová polévka jako od babičky zelovka polévka recept polevka z kvaseneho zeli kyselica recept zelova polívka moravská kyselice cervena kyselica kyselica moravská kyseliv polska kyselica polefka kyselica bramborove kyselica o zelova polévka recept moravská kyselica polévka recept zelovka polévka valašská kyselica moravske kyselica

Suroviny: zelí kysané, brambory, houby sušené, smetana ke šlehání, mouka hladká, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Kyselica (polévka z Vlčnova)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m0R