Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Po uvaření opláchneme ve studené vodě a rozložíme na desku, aby vychladly.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Moje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Nejnovější recepty
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 10 minutami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 5 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 7 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 9 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 9 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 10 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 11 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 11 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 11 hodinami
Tématické fráze:
buchta do jitrnic,
pečená jitrnice v troubě,
jitrnice pečené v troubě,
buchta do jitrnic recept,
jitrnice a jelita recepty,
obchazka,
recept buchta do jitrnic,
jitrnice,
opečená jitrnice,
jitrnice recept,
pečené jitrnice v troubě,
jitrnice v troubě,
jitrnice a jelita recept,
jitrnice a jelita,
recept na buchtu do jitrnic,
polevka z jitrnice,
buchta na jitrnice,
pečená jitrnice,
pečené jitrnice a jelita,
buchty do jitrnic
Suroviny:
maso,
játra vepřová,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
koření nové koření mleté,
zázvor mletý,
česnek
Komentáře (28)
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
Do krvavničiek mierne oschlé žemle.
Ale my sme značne vzdialený kraj.
Ale takhle čistě masové bych asi ráda ochutnala
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala
No, já su z Moravy a dosud jsem měl za to, že žemle v jitrnicích jsou obvyklé spíše v Čechách...
Docela by mě zajímalo, kde na Moravě, třeba podle okresů, se do jitrnic dávají žemle?
Jinak mamka ani žemle nekupovala, u nás se pekla tzv. "buchta" do jitrnic
K receptu nejsou žádné komentáře.