Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdy se radí jitrnice vařit ve vodě, my je vždy vařili v kotli v polévce. Část jitrnicoviny jsme dávali i do sklenic a klasicky zavařili - 2 hodiny při 100°C.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2017 11:09
20. 2. 2017 09:47
20. 2. 2017 08:55
Do krvavničiek mierne oschlé žemle.
Ale my sme značne vzdialený kraj.
20. 2. 2017 07:24
Ještě jsem si vzpomněla, že ten zavařený prejt naši pak zapekli na pekáčku v troubě a jedli jsme ho s vařenými bramborami a kysaným zelím.
19. 2. 2017 23:32
Ale takhle čistě masové bych asi ráda ochutnala
19. 2. 2017 22:20
19. 2. 2017 22:03
No, já su z Moravy a dosud jsem měl za to, že žemle v jitrnicích jsou obvyklé spíše v Čechách...
Docela by mě zajímalo, kde na Moravě, třeba podle okresů, se do jitrnic dávají žemle?
19. 2. 2017 20:59
19. 2. 2017 20:27
Jinak mamka ani žemle nekupovala, u nás se pekla tzv. "buchta" do jitrnic
19. 2. 2017 20:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 21 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 50 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 51 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jitrnice nebo jaternice? Poradíme, jak si tuto zabíjačkovou pochoutku připravit
Jak nejlépe připravit jitrnice? Vyzkoušejte výborné recepty z této zabijačkové pochoutky
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Další recepty
Tématické fráze: buchta do jitrnic pečená jitrnice v troubě jitrnice pečené v troubě buchta do jitrnic recept jitrnice a jelita recepty obchazka recept buchta do jitrnic jitrnice opečená jitrnice jitrnice recept pečené jitrnice v troubě jitrnice v troubě jitrnice a jelita recept jitrnice a jelita recept na buchtu do jitrnic polevka z jitrnice buchta na jitrnice pečená jitrnice pečené jitrnice a jelita buchty do jitrnic
Suroviny: maso, játra vepřová, vývar masový, sůl, pepř mletý, majoránka, koření nové koření mleté, zázvor mletý, česnek
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
25 názorů