Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 148,32 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 674,95 g |
Postup přípravy
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut. Krok 3: V hrníčku rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Moje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 3 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 6 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 6 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 7 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 7 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 7 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 8 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 8 hodinami
Červená řepa
radbastim před 9 hodinami
Tématické fráze:
la brioche,
rúžičkovy jablečny koláč,
děrovaný koláč s polevou,
růžičkový koláč kynutý,
koláč děrovany s čoko polevou,
jablkový růžičkový koláč,
jablečný ruzickovy koláč s jablky,
ruzickovy koláč s jablky,
jablečný koláč růžičkový,
buchta pudink a cukrová poleva
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr,
kůra citronová,
droždí,
máslo,
rozinky,
ovoce sušené,
skořice,
med,
rum
Komentáře (1)