Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,31 g |
| Tuky | 148,32 g |
| Vláknina | 26,70 g |
| Cholesterol | 682 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 674,95 g |
Postup přípravy
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut. Krok 3: V hrníčku rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Moje poznámka
Růžičkový koláč s medovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jW3
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 55 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
la brioche,
rúžičkovy jablečny koláč,
děrovaný koláč s polevou,
růžičkový koláč kynutý,
koláč děrovany s čoko polevou,
jablkový růžičkový koláč,
jablečný ruzickovy koláč s jablky,
ruzickovy koláč s jablky,
jablečný koláč růžičkový,
buchta pudink a cukrová poleva
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr,
kůra citronová,
droždí,
máslo,
rozinky,
ovoce sušené,
skořice,
med,
rum
Komentáře (1)