Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 970 kJ / 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,69 g |
Tuky | 1,76 g |
Vláknina | 9,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 43,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).
Krok 2: Vezmeme větší ponorné sítko, do kterého dáme 1 stroužek česneku, 3 lžičky celého kmínu, cca 3 kuličky nového koření, něco celého barevného pepře a bobkový list. Sítko dáme do hrnce.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Dále přidáme cca 2 lžíce Podravky Natura, nebo 2 kostky zeleninového bujonu anebo jen sůl, jak kdo chce. Krok 3: Přilejeme vodu a dáme vše vařit: v normálním hrnci 20 minut, v tlakovém hrnci 5 minut. Krok 4: Po uvaření vybereme sítko, dáme do nějaké nádoby kysanou smetanu, ke které přidáme několik lžic vody z právě uvařené polévky, řádně promícháme a až pak dáme do hrnce, kde vše řádně promícháme (např. metličkou). Krok 5: Servírujeme a můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá jihočeská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v6Wn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 8 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 12 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 16 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 6 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 7 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 7 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 8 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 9 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 9 hodinami
Tématické fráze:
rychla zelnacka,
zelnacka v papinaku,
juhoceska zelnacka,
zelňačka z papiňáku,
vařím dobre,
pravá zelňačka,
recept na jihočeskou zelňačku,
roudenske zelí recepty,
bezmasá zelnačka,
rychlá zelňačka z kysaného zelí,
recept na jednoduchou zelnacku,
jihočeská bila zelnačka,
bio zelňačka,
jičeská zelnacka,
jednoduchá zelňačka z kysaného zelí,
jednoduchou zelnačka,
jednoducha zelnacka s houbami,
pravá zelňačka videorecept,
jednoduchá zelnice,
normalni zelňačka
Suroviny:
zelí kysané,
smetana,
brambory,
česnek,
kmín celý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
podravka,
pažitka
Komentáře (8)
Ale předtím jsem tuto zelňačku mnohokrát vařil v normálním hrnci a nezdálo se mi, že by byly brambory (na kostičky, za 20 min) tvrdé...
Zemáky se sice uvaří, vo vnútri jsou měkké, ale avšak na povrchu jsou tužší, "gumovější"
No, jíst se to dá, ale já mám takovou neblahou zkušenost...