Rychlá bezová buchta
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 507 kJ / 5 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,82 g |
| Tuky | 180,74 g |
| Vláknina | 18,79 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 908,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchneme pod vodou..
Krok 2: Z větviček odrhneme květy - menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.
Krok 3: Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.
Krok 4: Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 30. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Moje poznámka
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 5 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 9 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 minutami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 57 minutami
Jarní salát
Kajkajak před 1 hodinou
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 3 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 3 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 3 hodinami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 4 hodinami
Tématické fráze:
buchta s květem bezu,
rychlá buchta,
bezinkova buchta,
rychlá buchta recept,
buchta z bezu,
buchta z bezinek,
buchta s bezovymi kvety,
buchta s z bezinek,
buchta s octem,
buchta z octu,
buchta kvez,
bublanina s bezinkami,
buchta s kvety bezinek,
buchta ze škrobu,
moučník z květu bezu,
rychla bezinkova,
škrob do buchty,
buchta z octa,
zhnědlo mi těsto
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
ocet jablečný,
mouka polohrubá,
škrob kukuřičný,
olej,
cukr krystal,
Komentáře (5)
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne)