Rychlá bezová buchta
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 507 kJ / 5 618 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 79,82 g | 
| Tuky | 180,74 g | 
| Vláknina | 18,79 g | 
| Cholesterol | 30 mg | 
| Sodík | 219 mg | 
| Sůl | 0,90 g | 
| Sacharidy | 908,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchneme pod vodou..
	Krok 2: Z větviček odrhneme květy - menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.
	Krok 3: Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.
	Krok 4: Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 30. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Moje poznámka
					
				
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 16 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							buchta s květem bezu, 
						
						
							rychlá buchta, 
						
						
							bezinkova buchta, 
						
						
							rychlá buchta recept, 
						
						
							buchta z bezu, 
						
						
							buchta z bezinek, 
						
						
							buchta s bezovymi kvety, 
						
						
							buchta s z bezinek, 
						
						
							buchta s octem, 
						
						
							buchta z octu, 
						
						
							buchta kvez, 
						
						
							bublanina s bezinkami, 
						
						
							buchta s kvety bezinek, 
						
						
							buchta ze škrobu, 
						
						
							moučník z květu bezu, 
						
						
							rychla bezinkova, 
						
						
							škrob do buchty, 
						
						
							buchta z octa, 
						
						
							zhnědlo mi těsto
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							ocet jablečný, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							škrob kukuřičný, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr krystal, 
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne)