Česká svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou a nadýchaným knedlíkem.
Suroviny pro 9
8-10
9
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 583 kJ / 2 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,12 g |
| Tuky | 95,34 g |
| Vláknina | 18,22 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,52 g |
| Sacharidy | 71,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk25
Moje poznámka
Česká svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk25
Nejnovější recepty
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 3 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 3 hodinami
Chlebíčky s řepným hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Jemné marokánky
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Evellinka před 35 minutami
Květákový mozeček
radekfiala před 38 minutami
Staročeská pučálka
Iricek před 1 hodinou
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 1 hodinou
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 1 hodinou
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 2 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 hodinami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Tématické fráze:
svičkova na smetaně postup,
svíčková na smetaně,
svickova postup,
postup na svíčkovou,
lehká svickova,
svíčková na smetaně recept,
lehka svíčková na smetaně,
postup svíčková,
rcp svíčková recept,
svíčkova na smetaně top recepty,
svickova na smetane fotky,
recept na svíčkovou na smetaně,
postup svíčková na smetaně,
jaké koření se dává do svíčkové,
svíčková na smetaně 10 porcí,
ceskasvickova,
co se dává do svíčkové,
pravá česká svíčková,
ceska sviwcova,
20porcí svíčkové
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
pepř,
sůl,
olej,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
citron,
ocet,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
smetana
Komentáře (23)
casino: S tím citrónem se musím autorky zastat. Já mu vydrhnu kůru a dám plátky k masu. Skoro se rozvaří a pak nechám větší část v omáčce.
Přejete si kladný názor? Tak ten postup jste opsala skoro dobře
...ale v podstatě tu plkáme o prkonině a pokud byste se nezabejčila a opravila i počet porcí, tak tu budeme uznale pokyvovat mozkovnami
Myslím si, že jste to zvojtila až při opisování receptu
***
Trošku toto téma odlehčím:
Mladičká kuchyňka má před třetí svatbou (první manža se kvůli svíčkové vrátil do mamahotelu a druhý vzal kramle poté, co ho na vařené nudli utáhla servírka ze IV. cenové kam si chodil na svíčkovou) a má políčeno na řízka svých snů a chce ho konečně udolat jeho oblíbenou svíčkovou s osmi. Masem bude šetřit až bude ruka v nohávě, tak teď koupila půl kila z kýty a co čert nechtěl, vybrala si váš recept.
Zkrátím to...
Zazní zvonek a napochoduje Adonis a zavětří: "Hmmm... ty si ženská mejch snů!!! Pozveš mě na svíčku a stihlas eště aj napíct!!! Lásko, jak víš že mám rád cviboch???"
Asi byste se toho večera v lepším případě uškytala k slzám, protože ta děvucha by na nic jiného než na vás nemyslela...
...vrazit totiž do této omáčky na 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 cibuli i 1 (slovy JEDEN) citron, tak pouze v případě že děláte jakýsi cviboch a ne svíčkovou.
Jj, kůra se dává, ale do omáčky přijde jen kousíček (citron se používá až na terče pod brusinky)
To je řeč jak rozprávka
Rcp mi poněkud připomíná Sandtnerku
Syrového masa se dává asi 150g na porci a elegantní řešení by bylo neuvádět počet porcí
No, zcela mimořádně
K receptu nejsou žádné komentáře.