Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".
Krok 2: Pak přidáme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme mletý kmín a zauzenou papriku spolu s kořením na zvěřinu. Podlijeme malým množstvím vody, necháme trošku povařit, ať je základ, prolisujeme česnek a přidáme víno - asi 2-3 dl. Necháme chvilku vařit a poté zalijeme vodou a vaříme (dle stáří jelena).
Krok 3: Hotovou omáčku dochutíme Podravkou nebo Vegetou (já ji ale nakonec opravdu nepotřeboval) a zahustíme hotovou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo i bez něj, pouze s chlebem a můžeme ozdobit i nakrájenou cibulí.
Zveřejněno 7. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p0K
Moje poznámka
Jelení gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p0K
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 5 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 11 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 34 minutami
Medvědí tlapky
hoopoo před 36 minutami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 43 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 49 minutami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 1 hodinou
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 3 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Tématické fráze:
jelení maso jak dlouho varit,
jak dlouho varit jeleni maso,
jak dlouho vařit jelena,
příprava jeleního masa,
ingredience na 10 kg jeleního gulase,
jeleni gu,
jelení maso v v papiňáku,
recept z jeleního masa,
vaříme z jelena,
příprava guláše z jelena,
příprava z jeleního masa,
vaříme z jelenihomasa,
jelení maso v papiňáku,
jelení guláš jak dlouho vařit,
vareni z jeleního masa,
jak dobu vařit jelení maso,
jelení maso jak varit,
recept příprava jelena,
gulášek bez zahuštění,
jak dlouho varit jeleni gulas
Suroviny:
kýta jelení,
sádlo vepřové,
cibule,
česnek český,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
podravka,
koření na zvěřinu,
víno červené,
jíška
Komentáře (5)