Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená půlka husy

Máte jen polovinu husy a nechcete, aby se vám maso při pečení vysušilo? Použijte trik starých hospodyněk a husu přehněte a sešijte potravinářskou nití. Na celém povrchu tak bude kůže, která udrží šťavnatost uvnitř masa a vypeče se dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 270 min

310 min (40 min příprava + 270 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie385 kJ /
92 kcal
Bílkoviny1,09 g
Tuky0,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 170 °C. Jablko zbavíme jádřince. Cibuli oloupeme. Jablko i cibuli nakrájíme na plátky. Krok 2: Maso očistíme a osušíme. Osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Viz fotografie. Krok 3: Osolíme a pokmínujeme i z venku. Maso zůstane hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která bude po upečení krásně křupavá. Krok 4: Do pekáčku vložíme připravenou husu, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170 °C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíce vypekl tuk a ještě zakryjeme. Pečeme při 220 °C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava. Krok 5: Podáváme se zelím a knedlíkem nebo dle svých preferencí.

TIP: Jak dobře připravit lokše jako přílohu?

Zveřejněno 7. 11. 2017

Poznámka autorky zizala

Možná si myslíte, že půlka husy se peče stejně jako husa celá. Ano i ne. Když ji budete péct klasicky naplacato, snadno se stane, že se maso vysuší, protože husa se peče dlouho. Nabízím trik starých hospodyněk :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená půlka husy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y40z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená půlka husy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y40z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Děkuji, jsem ráda, že jsem zaujala. :-)

Dobrý nápad. :yes:

To je ale hodně dobrý trik:yes::yes:

Tématické fráze:
pecena husa, jak dlouho péct husu, husa recept, lokše, jak dlouho se pece husa, pomalu pečená husa, pomalu pečená svatomartinská husa recept, dlouho pečená husa, jak se dlouho peče husa, jak dlouho pečeme husu, top recepty pečená husa, svatomartinská husa dlouho pečená, pomalu pečená kachna, jak pect dlouho husu, pečení husy, husa dlouho pecenå, jak upéct husu, jak dlouho péct svatomartinskou husu, dlouze pečená husa, pečení poloviny z husy

Suroviny:
husa, jablko, cibule, sůl, kmín celý, vývar masový

Přidat fotografie receptu