Rajská polévka s fazolemi
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,45 g |
Tuky | 41,15 g |
Vláknina | 97,93 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 285,65 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2022 08:31
29. 10. 2020 09:01
PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Rajskou vařím často, ale s fazulou jsem to ještě nezkoušel. Brzo to vyzkouším. Většinou je to s rýží, nebo drobením, či těstovinovou rýží. Je to jen síla chutě z dětství.
Jen bych předal moji zkušenost: veškeré koření, tedy i bobkáč dávám do k tomu určenému sítku (nerez) pak se nemusí hledat a nebo do něj zakousnout při jídle.
Nepíše se v návodu o jaký vývar jde - zeleninový, nebo masový. Já upřednostňuju masový je více voňavý. Kdo je ,, líný ,, tak jistě použije masox či jinou náhražku.
Nepoužívám protlak, ale dělám si polotovar na rajskou polévku či omáčku sám, ( kolem 10 sklenic omniovek se šroubením)který zavařím v mikrovlnce a uložím v tmavém a chladném sklepě .
Polívkuy uvařík vždy kolem 10 litrů (jako i jiných polívek) dám do omiovek se závitem a opět zavařím v mikrovlnce ( je to velmi jednoduché) . A tak tam máme nejen rajskou, gulášovou, fazulovou, brokolicovou , hrachovou i zabíjačkovou)
Pak se jen vezne sklenice a je hotovo raz dva ohřátím. .
CO SE TÝKÁ FAZOLÍ, tady bych použil nejen bílou, ale i tmavou, předvařil bych je na skus , opět v masovém vývaru a dal je do hrnce zároveň s vývarem, neb tak se lépe chuťově spojí, a nebudou chuťově více dominantní jak samotná polévka.
ALE TO JE MŮJ NÁZOR, KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJU.
,,toš tak,,
Rajskou vařím často, ale s fazulou jsem to ještě nezkoušel. Brzo to vyzkouším. Většinou je to s rýží, nebo drobením, či těstovinovou rýží. Je to jen síla chutě z dětství.
Jen bych předal moji zkušenost: veškeré koření, tedy i bobkáč dávám do k tomu určenému sítku (nerez) pak se nemusí hledat a nebo do něj zakousnout při jídle.
Nepíše se v návodu o jaký vývar jde - zeleninový, nebo masový. Já upřednostňuju masový je více voňavý. Kdo je ,, líný ,, tak jistě použije masox či jinou náhražku.
Nepoužívám protlak, ale dělám si polotovar na rajskou polévku či omáčku sám, ( kolem 10 sklenic omniovek se šroubením)který zavařím v mikrovlnce a uložím v tmavém a chladném sklepě .
Polívkuy uvařík vždy kolem 10 litrů (jako i jiných polívek) dám do omiovek se závitem a opět zavařím v mikrovlnce ( je to velmi jednoduché) . A tak tam máme nejen rajskou, gulášovou, fazulovou, brokolicovou , hrachovou i zabíjačkovou)
Pak se jen vezne sklenice a je hotovo raz dva ohřátím. .
CO SE TÝKÁ FAZOLÍ, tady bych použil nejen bílou, ale i tmavou, předvařil bych je na skus , opět v masovém vývaru a dal je do hrnce zároveň s vývarem, neb tak se lépe chuťově spojí, a nebudou chuťově více dominantní jak samotná polévka.
ALE TO JE MŮJ NÁZOR, KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJU.
,,toš tak,,
22. 12. 2017 13:30
Martin J: ...to jsem rád, díky
22. 12. 2017 13:28
Martin J:
22. 12. 2017 07:29
Výborná.. jednoduché a chutné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 36 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Rakytník řešetlákový zahradu pěkně zdobí a navíc je nabitý vitamíny. Bobulky zmrazíme nebo zpracujeme na sirupy a džemy
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: rajská fazolová polévka fazolová polévka rajská fazolová polévka rajska s fazolí hustota rajské polévky rsjska polevka s fazolemi fazolova rajska polevka fazolová s rajským fazolová polévka v rajském z protlaku rajska.polevka s fazolky rakská fazolová polévka rajská polévka se zeleninou a fazolemy fazolová polévka recept polevka rajska s fazolová polévka fazolova polevka s rajskou rajska s fazolová polévka rajská polevka zfazolemi rajčatová polévka s fazolemi rajská polévka s fazolemi zeleninou k fazolové polévce
Suroviny: cibule, olej, bok česnekový, mouka hladká, protlak rajčatový, cukr krupice, fazole, koření nové koření mleté, bobkový list, sůl, vývar masový
Rajská polévka s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kk5v
5 názorů