Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,15 g |
Tuky | 31,71 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 222,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Následně přidáme sůl a zbylou vodu s olejem, nasekaná sušená rajčata (cca 50 gramů) či olivy (cca 80 gramů) nebo obojí (množství pak od každého trochu ubereme) plus bylinky dle chuti (nasekaný rozmarýn nebo lístky tymiánu) a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nich vyválíme na pomaštěném nebo pomoučněném stole delší válečky, které stočíme do uzlů, poprášíme jemně moukou (nemusíme) a necháme ještě jednou cca 20 minut kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dorůžova zhruba 20 minut.
Krok 4: Uzly v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.
Krok 5: Nejlépe chutnají čerstvé.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Moje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 54 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 42 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
foccacia v remosce,
focaccia recept,
foccacia,
foccacia albert,
uzly recept,
albert foccacia,
bramborova foccacia albert
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr krupice,
droždí,
olivy,
tymián
Komentáře (4)