Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 799 kJ / 1 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,32 g |
| Tuky | 164,67 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Naporcovaného kapra nasolíme a uložíme proležet na 1-2 hodiny do lednice.
Jednotlivé porce pak osušíme a kůží nahoru vložíme do pekáče na nakrájené plátky másla. Krok 2: Rybu pokmínujeme a dáme péct do předehřáté trouby. Přibližně po 15 minutách porce kapra poklademe silnějšími kolečky cibule, na cibuli dáme plátky zbylého másla a pečeme dalších 20 minut (je-li třeba, můžeme maličko podlít horkou vodou).
Pekla jsem v remosce, porce velkého a tučného kapra. Budete-li péci v troubě, možná bude třeba časy pečení maličko zkrátit.
Jednotlivé porce pak osušíme a kůží nahoru vložíme do pekáče na nakrájené plátky másla. Krok 2: Rybu pokmínujeme a dáme péct do předehřáté trouby. Přibližně po 15 minutách porce kapra poklademe silnějšími kolečky cibule, na cibuli dáme plátky zbylého másla a pečeme dalších 20 minut (je-li třeba, můžeme maličko podlít horkou vodou).
Pekla jsem v remosce, porce velkého a tučného kapra. Budete-li péci v troubě, možná bude třeba časy pečení maličko zkrátit.
Zveřejněno 30. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špíglák na cibuli podle starého Bouckého
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oo7j
Moje poznámka
Špíglák na cibuli podle starého Bouckého
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oo7j
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapr lysec úprava,
kapr lysec recepty,
kapr pečený v remosce,
ryby spiglak,
kapr v remosce,
nejlepsi peceny kapr v remosce,
uprava stareho kapra,
peceme li kapra s kuzi,
priprava tucneho kapra,
kapr špíglák,
kapr lysec receptář,
recepty kapr lysec,
kapr recept
Suroviny:
kapr,
cibule,
máslo,
kmín celý,
sůl
Komentáře (5)