Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu.
Krok 2: Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve bez tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
Krok 3: Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení rozpálíme troubu na 220°C a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
Krok 4: Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší po osolení, při odpočívání, zakrýt alobalem.
Krok 5: Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Příloha: noky, brambor vařený nebo šťouchaný, dušené nebo sterilované červené zelí...
Příloha: noky, brambor vařený nebo šťouchaný, dušené nebo sterilované červené zelí...
Zveřejněno 25. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinková kachní prsa II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QlRM
Moje poznámka
Bylinková kachní prsa II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QlRM
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 14 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 52 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kachní medailonky,
kachní medailonky recept,
recept na kachní medailonky,
jak připravit kachní prsa,
kachni medajlonky,
kachní prsa na bylinkách,
kachní medailonky šťouchané brambory,
kachní prso příprava,
jak připravit kachní prso s kůži v troubě,
jak nejlépe připravit kachní prsa,
kachni prsa,
kachní prsa příprava,
jak připravit kachní prsa recepty,
kachní medajlónky nejlepší recept,
kachní medajlonky recept,
kachni medajlonky na pánvi,
recept na kachní medailonky recept,
kachní medajlonky recepty,
dušená kachní prsa,
kachní medailonky recepty
Suroviny:
prsa kachní,
tymián,
sůl,
pepř
Komentáře (1)