Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 267 kJ /
2 932 kcal
Bílkoviny151,26 g
Tuky16,08 g
Vláknina97,14 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 2,52 g
Sůl6,20 g
Sacharidy498,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy. Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.

Zveřejněno 27. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XvZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XvZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, pepř, cibule, paprika, mrkev, šťáva citronová, mouka hladká, mouka polohrubá, pepř, česnek, ořech muškátový, mléko, droždí sušené, zelí kysané, zelí kysané, sůl, cibule, cukr, šťáva citronová, olej olivový

Přidat fotografie receptu