Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 267 kJ / 2 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,26 g |
Tuky | 16,08 g |
Vláknina | 97,14 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 498,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy.
Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
Zveřejněno 27. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Moje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Jelení závitky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 3 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 35 minutami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 1 hodinou
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové rizoto
Konstantin. před 1 hodinou
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 2 hodinami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 2 hodinami
Suroviny:
čočka,
pepř,
cibule,
paprika,
mrkev,
šťáva citronová,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pepř,
česnek,
ořech muškátový,
mléko,
droždí sušené,
zelí kysané,
zelí kysané,
sůl,
cibule,
cukr,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (1)