Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 267 kJ / 2 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,26 g |
Tuky | 16,08 g |
Vláknina | 97,14 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 498,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy.
Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
Zveřejněno 27. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Moje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
čočka,
pepř,
cibule,
paprika,
mrkev,
šťáva citronová,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pepř,
česnek,
ořech muškátový,
mléko,
droždí sušené,
zelí kysané,
zelí kysané,
sůl,
cibule,
cukr,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře