Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 267 kJ / 2 932 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,26 g |
| Tuky | 16,08 g |
| Vláknina | 97,14 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 2,52 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 498,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy.
Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
Zveřejněno 27. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Moje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 10 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 4 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 4 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 4 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 5 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 6 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 6 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 7 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 7 hodinami
Suroviny:
čočka,
pepř,
cibule,
paprika,
mrkev,
šťáva citronová,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pepř,
česnek,
ořech muškátový,
mléko,
droždí sušené,
zelí kysané,
zelí kysané,
sůl,
cibule,
cukr,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (1)