Masová nádivka
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 614 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,10 g |
Tuky | 59,88 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 171,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce s osolenou vodou dáme bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme omyté uzené maso a vepřovou plec a vaříme asi 70 minut.
Krok 2: V polovině vaření do hrnce vložíme kuřecí maso a vše dovaříme doměkka.
Krok 3: Vychladlé maso nakrájíme na malé kousky, rohlíky na kostičky. Oboje dáme do mísy a promícháme s lístky rozmarýnu a nasekané petrželky. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
Krok 4: Ke směsi vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do nádivky přilijeme vychladlý vývar a promícháme a postupně zapracujeme sníh.
Krok 5: Zapékací mísu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme nádivkou a pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut. Pak povrch potřeme rozšlehaným bílkem a ještě zapékáme asi 2 minuty.
Krok 6: Vychladlou nádivku nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 2. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Moje poznámka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
masová nádivka,
masove nadivky,
recept na masovou nádivku,
velikonoční nádivka délka pečení,
masova nadivka do kuřete,
nádivka masová,
nádivka recept,
recept na nádivky,
peceni masove nadivky,
masovánádivka,
nádivka do kuřete masová,
recepty kuřecí masová směs,
masová hlavička recept,
masová hlavička recept,
nádivka z kuřecího vařeného masa,
nádivka délka na pečení,
maso vé nádivky,
nádivka do kuřete masová směs,
masová nádivka do krůty,
masová nádivka recept
Suroviny:
plec vepřová,
bok uzený,
prsa kuřecí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
rohlík,
rozmarýn,
petrželka,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vývar masový,
vejce,
bílek,
máslo,
strouhanka
Komentáře (5)
Jj, také to tak cítím
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo