Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 220 kJ / 4 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 142,95 g |
Vláknina | 36,24 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 636,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit.
Krok 2: Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme nakrájená jablka, med, skořici, rum a rozinky a chvíli vše podusíme skoro doměkka.
Krok 3: Připravíme krém: z 250 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně, vmícháme žloutky a do ještě horkého vmícháme rum a tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, pomocí válečku ho opatrně přeneseme na menší plech, propícháme ho na několika místech vidličkou a při 200°C ho asi 10 minut necháme péct. Těsto nesmí zhnědnout.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.
Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém.
Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme.
Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.
Zveřejněno 17. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ernstbrunnerský jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pNY
Moje poznámka
Ernstbrunnerský jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pNY
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 2 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 2 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 3 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 3 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 6 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 7 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 7 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 7 hodinami
Tématické fráze:
jablkovy moucnik,
jablkové moučníky,
top recepty moučníky z jablek,
recepty moučníky s jablky,
moučník s jablky,
moučníky s jablky,
recepty na moučníky s jablky,
jablkový moucniky,
recepty moučník s s jablky,
bílkový moučník s jablky,
recepty na jablkové moučníky,
jablkový moučník top recepty.cz,
moučniky z jablek recepty,
80 g cukru nasypat na plech,
moucnik s jablky a cokoladou,
nové recepty na moučníky z jablek,
piškot s podušenými jablky
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
mléko,
jablko,
máslo,
med,
skořice,
rum,
rozinky,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (2)