Suroviny
Porce: 10 -12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 859 kJ / 3 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,12 g |
Tuky | 116,76 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 532,67 g |
Postup přípravy
Poleva je řidší, částečně se vsákne, ale je možné snížit množství tekutin nebo zvýšit množství cukru.
Zveřejněno 2. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Moje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 4 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 1 hodinou
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 13 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 14 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 14 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
recepty z jablek,
moucnik z ze strouhaných jablek a ořechů,
moucník ze strouhanych z jablek,
buchta strouhana jablka rum,
čokoládový koláč s rumovou polevou,
strouhaný dort,
recept korpus z jablek,
strouhané jablka,
jablko ořechový dort,
rychlý recept ze strouhaných jablek,
kolac jako dort z jablek,
koláč s rumovou polevou
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
jablko,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
mléko,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
voda,
rum
Komentáře (4)
No, záleží na formě, že
Když už je název dort, tak by to jako dort mělo i vypadat
Aby to vypadalo jako dort a ne jako česká posvátná hora, tak je vhodné těsto před pečením nahrnout ke stěnám formy (stačí nedělat příliš řídké těsto), nebo seříznout vršek a korpus otočit vzhůru nohama
Aby poleva nevsakovala do korpusu, někdy stačí povrch lehce impregnovat jemnou "marmeládou"
Hihi, akorát jsem ho vyndal z pece, ale zaříznu ho až po obědě
No, s tím roztahováním jsem to trošku přepískl, zatím to vypadá jako Pálava od Mikulova
Forma 22cm je po upečení skoro plná, ale přiznám se, že jsem ráfek (vysypaný kokosem) vyložil celými makovými makronkovými "skořápkami"; potřebuji nějak uplatnit nepodarky a sám jsem žádostiv, jak po zalití poměrně vodnatým těstem a upečení dopadnou
***
Jabka neloupaná, slunečnicový olej, špetka soli (nesolím sníh), kokos na formu, ořechy sekané, bez rumu, bez mléka, bez polevy
Rozpečeno na 175°C a po vyběhnutí dopečeno při 150°C , celkem 40´ do momentu, kdy se korpus "pustil" ráfku
Po upečení na dotek jako nadýchaná peřina - jsem zvědav, zda na řezu bude jako ten váš
Zakrojíme, uvidíme...