Suroviny
Porce: 10 -12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 859 kJ / 3 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,12 g |
Tuky | 116,76 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 532,67 g |
Postup přípravy
Poleva je řidší, částečně se vsákne, ale je možné snížit množství tekutin nebo zvýšit množství cukru.
Zveřejněno 2. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Moje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 2 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 5 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 5 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 5 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 6 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 6 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
recepty z jablek,
moucnik z ze strouhaných jablek a ořechů,
moucník ze strouhanych z jablek,
buchta strouhana jablka rum,
čokoládový koláč s rumovou polevou,
strouhaný dort,
recept korpus z jablek,
strouhané jablka,
jablko ořechový dort,
rychlý recept ze strouhaných jablek,
kolac jako dort z jablek,
koláč s rumovou polevou
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
jablko,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
mléko,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
voda,
rum
Komentáře (3)
No, záleží na formě, že
Když už je název dort, tak by to jako dort mělo i vypadat
Aby to vypadalo jako dort a ne jako česká posvátná hora, tak je vhodné těsto před pečením nahrnout ke stěnám formy (stačí nedělat příliš řídké těsto), nebo seříznout vršek a korpus otočit vzhůru nohama
Aby poleva nevsakovala do korpusu, někdy stačí povrch lehce impregnovat jemnou "marmeládou"
Hihi, akorát jsem ho vyndal z pece, ale zaříznu ho až po obědě
No, s tím roztahováním jsem to trošku přepískl, zatím to vypadá jako Pálava od Mikulova
Forma 22cm je po upečení skoro plná, ale přiznám se, že jsem ráfek (vysypaný kokosem) vyložil celými makovými makronkovými "skořápkami"; potřebuji nějak uplatnit nepodarky a sám jsem žádostiv, jak po zalití poměrně vodnatým těstem a upečení dopadnou
***
Jabka neloupaná, slunečnicový olej, špetka soli (nesolím sníh), kokos na formu, ořechy sekané, bez rumu, bez mléka, bez polevy
Rozpečeno na 175°C a po vyběhnutí dopečeno při 150°C , celkem 40´ do momentu, kdy se korpus "pustil" ráfku
Po upečení na dotek jako nadýchaná peřina - jsem zvědav, zda na řezu bude jako ten váš
Zakrojíme, uvidíme...