Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 9. 2018 15:27

Suroviny

Porce: 10 -12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 859 kJ / 3 552 kcal
Bílkoviny52,12 g
Tuky116,76 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 335 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy532,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem formu o průměru 25 cm, ale může se použít menší, korpus bude vyšší.

Na talíři můžeme dozdobit ušlehanou smetanou, třeba s přídavkem medu nebo javorového sirupu.

Zdroj receptu: Starší sešitová kuchařka: Jablka, ořechy, med.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

3. 9. 2018 10:20

Merylas:
Hihi, akorát jsem ho vyndal z pece, ale zaříznu ho až po obědě :-K
No, s tím roztahováním jsem to trošku přepískl, zatím to vypadá jako Pálava od Mikulova:-D
Forma 22cm je po upečení skoro plná, ale přiznám se, že jsem ráfek (vysypaný kokosem) vyložil celými makovými makronkovými "skořápkami"; potřebuji nějak uplatnit nepodarky a sám jsem žádostiv, jak po zalití poměrně vodnatým těstem a upečení dopadnou:-O
***
Jabka neloupaná, slunečnicový olej, špetka soli (nesolím sníh), kokos na formu, ořechy sekané, bez rumu, bez mléka, bez polevy
Rozpečeno na 175°C a po vyběhnutí dopečeno při 150°C , celkem 40´ do momentu, kdy se korpus "pustil" ráfku :yes:
Po upečení na dotek jako nadýchaná peřina - jsem zvědav, zda na řezu bude jako ten váš :-) Je-li opravdu na vidličku, jak píšete, tak to pro mě bude nóvum - v minulosti jsem pekl spíše cosi, čemu se u nás říká "bacan" (a to se do těsta přidává místo PNP soda bicarbona (ale bez sněhu) :no:
Zakrojíme, uvidíme... :-D

Merylas Merylas

3. 9. 2018 09:42

casino: Taky jsem si chvíli říkala, že název změním, ale nakonec jsem ho ponechala tak, jak je recept uvedený v daném sešitku. Je ale fakt, že jsem ho mohla otočit, vypadalo by to líp. Ale nějaký extra hrbolek jsem tam neměla. Polevy bylo celkem dost a řidší, tak jsem ji použila s úmyslem, že moučník ještě zvláční. Chutnal nám, je jemný, vláčný, jí se vidličkou a proto bych použila ještě i šlehačku. Jak budu péct příště, tak pak fotky vyměním, jelikož jsem ho určitě nedělala naposledy.

casino casino

2. 9. 2018 23:52

Většinou se produktům z podobných surovin (třeba i z cukety) říká koláč :-)
No, záleží na formě, že :-D
Když už je název dort, tak by to jako dort mělo i vypadat:-)
Aby to vypadalo jako dort a ne jako česká posvátná hora, tak je vhodné těsto před pečením nahrnout ke stěnám formy (stačí nedělat příliš řídké těsto), nebo seříznout vršek a korpus otočit vzhůru nohama :-)
Aby poleva nevsakovala do korpusu, někdy stačí povrch lehce impregnovat jemnou "marmeládou" :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na dorty recepty z jablek moucnik z ze strouhaných jablek a ořechů moucník ze strouhanych z jablek buchta strouhana jablka rum čokoládový koláč s rumovou polevou strouhaný dort recept korpus z jablek strouhané jablka jablko ořechový dort rychlý recept ze strouhaných jablek kolac jako dort z jablek koláč s rumovou polevou

Suroviny: cukr krupice, máslo, vejce, cukr vanilkový, jablko, ořechy vlašské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, rum, mléko, mouka hrubá, cukr moučkový, voda, rum

TopRecepty.cz

Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v48g