Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Clafoutis je tradiční francouzský koláč plný ovoce, másla a smetany. Oproti naší klasické bublanině obsahuje méně mouky, je tedy vláčný a osvěžující. V třešních také můžeme nechat pecky, údajně dodají koláči to pravé třešňové aroma.

Hodnocení receptu je 4,4 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

FreshBites FreshBites

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 241 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny45,03 g
Tuky101,92 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 776 mg
Sodík 759 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy211,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo na těsto rozpusťte v rendlíčku nebo mikrovlnné troubě a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Koláčovou formu vymažte kouskem másla a vysypte krupicovým cukrem. Krok 2: Višně nebo třešně umyjte, odstraňte jim stopky i pecky a vyskládejte je do vymazané koláčové formy jednu vedle druhé. Krok 3: Do větší mísy nasypte prosátou mouku, sůl, cukr, semínka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru z citronu. Přidejte vejce (nebo vejce a žloutky) a mixérem nebo metličkou rozmíchejte dohladka. Krok 4: Za stálého míchání přilijte mléko, smetanu i rozpuštěné máslo. Výsledné těsto by mělo být hladké a řídké, asi jako těsto na palačinky. Krok 5: Těsto nalijte na višně či třešně ve formě a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. Že je koláč hotový, poznáte podle toho, že těsto ve formě přestane být tekuté, ale zpevní se a lehce zezlátne na povrchu.

TIP: Clafoutis - francouzský moučník

Zveřejněno 19. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Dj4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Dj4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Koláč výborný, akorát se mi teda celkem dost topil v tom másle, stačilo by dat o polovinu méně. :-8

Výborný i s malinami, lze zkombinovat i třešně-rybíz-maliny.... Vždy má úspěch.

Tématické fráze:
francouzský koláč, třešňový koláč, francouzský koláč s třešněmi, francouzský višňový koláč, francouzský clafoutis, recept na francouzský koláč, clafoutis recept francouzský, francouzský clafoutis s jablky, francouzky kolac s třešní, vláčny hruškový kolac, clafoutis franhouzsky, vláčný višňový koláč, francouzský hruškový koláč vlácný

Suroviny:
máslo, višně, mouka hladká, cukr krupice, lusk vanilkový, vejce, mléko, smetana, kůra citronová, sůl, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu