Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 378 kJ / 3 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,94 g |
Tuky | 292,26 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 827 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 95,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bravčový bôčik som umyla, osušila a nožom som urobila mriežku z jednej i z druhej strany. Masť som rozpálila a mäso som sprudka opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou a poliala som ho vínom. Pridala som cibuľu na 4 časti, cesnak i so šupkou a podliala vývarom. Pod pokrievkou som ho dusila 70 min. Potom som mäso odkryla, bolo už mäkké, a opiekla dochrumkava.
Krok 2: Upečený bôčik som vyložila na krájacu dosku a nechala chladiť 15 min., potom som mäso nakrájala na plátky a vložila späť do výpeku ešte 10 min opekať. Zakryla som ho pokrievkou, vypla sporák, aby zostalo teplé, kým ho budem podávať.
Krok 3: Pripravila som bešamel. Do rajnice som dala maslo a olej trošku zohriať. Pridala som múku a miešala, opekala, aby múka bola síce opečená, ale zostala svetlá. Podliala som ju mliekom a za stáleho miešania veľmi pomaly varila. Keď sa múka uvarila s mliekom, pridala som soľ, korenie, šľahačku a uhorky nakrájané na malé kocky. Len chvíľku som už varila všetko spolu, pridala som citrónovú šťavu a cukor.
Knedlík som mala zamrazený, len som ho zohriala a nakrájala.
Knedlík som mala zamrazený, len som ho zohriala a nakrájala.
Zveřejněno 9. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček s okurkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l46j
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček s okurkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l46j
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 18 minutami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 48 minutami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 11 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 14 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 17 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 18 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 19 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 21 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček,
vepřový bůček,
peceny bucek recept,
vepřový buček recept pečený,
recept na bůček pečeny,
recept na pečený bůček,
vepřový bůček recepty,
recepty z vepřového bůčku,
pečeny buček recept pečený,
pečený vepřový bůček,
pečení buček recept pečený,
recepty - pečený bůček,
recept na buček,
okurkova omacka z bůčku,
vepřový bok s omáčkou
Suroviny:
bok vepřový,
cibule,
česnek,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
olej,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
víno červené,
sůl,
cukr,
šťáva citronová,
okurka čerstvá
Komentáře (12)
"...ale mäso na koži sa nereže,..."
Nerad vás chytám za slovo, ale tady se prořezává kůže na mase
***
Na prořezání vepřového kožucha je grund použít nůž ostrý jako břitva.
Používám největší nůž co mám.
Nůž táhnu směrem k sobě a pokud se prořezání nepodaří na poprvé, nůž pozvednu, znovu nasadím a opět táhnu k sobě.