Bavorské vdolky
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i doma. Budou skvělé a daleko za sebou nechají vzpomínky na ty jídelnové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 739 kJ / 2 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,82 g |
Tuky | 49,72 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 348,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Droždí zasypeme trochou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut.
Krok 2: Po vykynutí kvásku do mísy přidáme sůl, zbylý cukr, rozpuštěné vlahé máslo, zbylé vlažné mléko, vejce, rum a robotem necháme vypracovat těsto. Kdybychom ho měli řídké, přisypeme do těsta ještě trochu mouky a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které nakonec posypeme trochou mouky. Mísu opět přikryjeme utěrkou a těsto necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.
Krok 3: Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě ho propracujeme. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme kolečka. Kolečka necháme kynou dalších 10 minut a potom do nich uděláme z jedné strany důlek.
Krok 4: Vdolky smažíme v kastrůlku v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Nejdříve je do oleje vkládáme důlkem dolů a pak otočíme. Po usmažení je dáme okapat na ubrousek.
Krok 5: Tvaroh a vanilkový cukr prošleháme ručním šlehačem.
Krok 6: Vdolky dozdobíme povidly a ochuceným tvarohem.
Zveřejněno 7. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zxG
Moje poznámka
Bavorské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zxG
Nejnovější recepty
Svěží salát s olivami
Přidáno před 40 minutami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 6 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno 14. 8. 2025 11:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 2 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 3 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 3 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 4 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 7 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 15 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 19 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 22 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 22 hodinami
Tématické fráze:
bavorský vdolek,
vdolky z hladké mouky,
bavorské vdolky,
bavorský vdolek recept,
vdolky recept,
recept na vdolky,
recept na bavorské vdolky,
dulek do vdolku,
bavorské vdolky video,
bavorské vdolečky top recept,
bavorské vdolečky s parádou,
vdolky,
bavorske vdolku recept,
bavorské vdolky z hladke mouky,
vdolky z robotu,
vdolky z robota,
bavorský dolek,
vdolky video,
recept vláčné recept na vdolky,
nejlepší recept na na bavorské vdolečky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
rum,
olej,
povidla švestková,
tvaroh,
cukr vanilkový
Komentáře (11)