Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 383 kJ / 5 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,22 g |
Tuky | 236,74 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 12,70 g |
Sůl | 28,34 g |
Sacharidy | 531,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr nakrájený na plátky proklademe šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme (nejlépe 1 cm, tedy 5 ks šunky a 5 ks tvrdého plátkového sýra). Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu.
Krok 2: Poté obalený šunko-sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá (nejlépe dozlatova). Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se sýr nepřipaloval.
Krok 3: Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak (je to žerózní a není k tomu potřeba příloha).
Krok 4: Tento recept mám od babičky mé manželky, které zůstala šunka a plátkový sýr a vymyslela tento recept.
Zveřejněno 28. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažák aneb smažený sýr jinak (dle babičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xM1r
Moje poznámka
Smažák aneb smažený sýr jinak (dle babičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xM1r
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 8 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 10 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 11 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
smažený sýr jinak,
smažený sýr aby nevytekl,
jak připravit smažák,
jak nejlépe obalit sýr,
smažak,
jak nejlepe obalit syr na smazeni,
smazak jinak,
jak udělat dobrý smažák,
kuchař ví smaženy sýr,
smazak se šunkou,
smažak se šunkou a sýrem,
kplik oleje na smazak,
jak nejlepe obalit sýrem,
jak nejlíp obalit sýr aby nevytekl,
jak na smažený sýr aby nevytekl,
jak obalit sýr, aby nevytekl,
sýr s sunkou,
jak udelat smazeny syr aby nevytekl,
smazeny platkovy syr,
smazeny syr recept
Suroviny:
sýr tvrdý,
olej,
šunka,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka
Komentáře (11)