Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru, paprik a zelených kopřiv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 070 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 192,28 g |
| Tuky | 53,81 g |
| Vláknina | 46,09 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 7,37 g |
| Sacharidy | 86,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme.
Krok 2: Maso několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme fólii a maso na ní dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.
Krok 3: Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, a na ně dáme nastrouhaný sýr.
Krok 4: Uzené maso nameleme. Promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené papriky.
Krok 5: Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme.
Krok 6: Roládu máme stále na fólii a tu přeneseme do vymazané remosky nebo pekáčku. Tukem na vymazání nešetříme. Poklademe kousky sádla a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Po první půl hodině přelijeme výpekem ze sádla. Během pečení přelijeme ještě párkrát, pečeme do zlatova nejméně 1,5 hodiny.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Moje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Nejnovější recepty
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 25 minutami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 19 minutami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 9 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 12 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 12 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 13 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 13 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 14 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 15 hodinami
Tématické fráze:
roláda aby nepraskla,
kýta vepřové maso recepty,
roláda z vepřové kýty,
mleta veprova rolada
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
cibule,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
maso uzené,
vejce,
sýr uzený,
kopřivy,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
tuk,
sádlo
Komentáře (5)