Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru, paprik a zelených kopřiv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 070 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 192,28 g |
| Tuky | 53,81 g |
| Vláknina | 46,09 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 7,37 g |
| Sacharidy | 86,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme.
Krok 2: Maso několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme fólii a maso na ní dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.
Krok 3: Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, a na ně dáme nastrouhaný sýr.
Krok 4: Uzené maso nameleme. Promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené papriky.
Krok 5: Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme.
Krok 6: Roládu máme stále na fólii a tu přeneseme do vymazané remosky nebo pekáčku. Tukem na vymazání nešetříme. Poklademe kousky sádla a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Po první půl hodině přelijeme výpekem ze sádla. Během pečení přelijeme ještě párkrát, pečeme do zlatova nejméně 1,5 hodiny.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Moje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 9 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 9 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 10 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 10 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 11 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 11 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 12 hodinami
Tématické fráze:
roláda aby nepraskla,
kýta vepřové maso recepty,
roláda z vepřové kýty,
mleta veprova rolada
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
cibule,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
maso uzené,
vejce,
sýr uzený,
kopřivy,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
tuk,
sádlo
Komentáře (5)