Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru, paprik a zelených kopřiv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 070 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 192,28 g |
| Tuky | 53,81 g |
| Vláknina | 46,09 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 7,37 g |
| Sacharidy | 86,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme.
Krok 2: Maso několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme fólii a maso na ní dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.
Krok 3: Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, a na ně dáme nastrouhaný sýr.
Krok 4: Uzené maso nameleme. Promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené papriky.
Krok 5: Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme.
Krok 6: Roládu máme stále na fólii a tu přeneseme do vymazané remosky nebo pekáčku. Tukem na vymazání nešetříme. Poklademe kousky sádla a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Po první půl hodině přelijeme výpekem ze sádla. Během pečení přelijeme ještě párkrát, pečeme do zlatova nejméně 1,5 hodiny.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Moje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 20 minutami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 57 minutami
Sýrová kolečka
zonoro před 2 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 6 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 6 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 6 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 7 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 7 hodinami
Tématické fráze:
roláda aby nepraskla,
kýta vepřové maso recepty,
roláda z vepřové kýty,
mleta veprova rolada
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
cibule,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
maso uzené,
vejce,
sýr uzený,
kopřivy,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
tuk,
sádlo
Komentáře (5)