Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 566 kJ / 2 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,07 g |
| Tuky | 93,74 g |
| Vláknina | 18,31 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 97,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek.
Zamícháme a přidáme papričky včetně vody, která zbyla ve sklenici. Krok 2: Přilijeme trochu vývaru, jen tolik, aby se mělo maso v čem dusit. A necháme 10 minut přiklopené. Krok 3: Odklopíme, přilijeme vývar a na nejmenším ohni necháme dusit pod pokličkou, třeba každou půl hodinu kontrolujeme, jestli už je maso měkké. Krok 4: Když je maso úplně měkké, nalijeme do hlubokého talíře tak cca 1,5 hrnku studené vody a přisypeme mouku, metličkou rozšleháme, aby tam nebyly žádné hrudky a přes metličku vlijeme do omáčky.
Zamícháme a přidáme papričky včetně vody, která zbyla ve sklenici. Krok 2: Přilijeme trochu vývaru, jen tolik, aby se mělo maso v čem dusit. A necháme 10 minut přiklopené. Krok 3: Odklopíme, přilijeme vývar a na nejmenším ohni necháme dusit pod pokličkou, třeba každou půl hodinu kontrolujeme, jestli už je maso měkké. Krok 4: Když je maso úplně měkké, nalijeme do hlubokého talíře tak cca 1,5 hrnku studené vody a přisypeme mouku, metličkou rozšleháme, aby tam nebyly žádné hrudky a přes metličku vlijeme do omáčky.
Zveřejněno 7. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papriková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gowl
Moje poznámka
Papriková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gowl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
papriková omáčka,
papriková omáčka recept,
nejlepší papriková omáčka,
omáčky recepty,
omacka recept,
omacka ze sterilovanych papriky,
omacka s paprikou,
omáčka paprikova,
recept na omáčku,
recepty paprikova omacka,
papriková omáčka - recept,
papriková omáčka recept ze sterilovan,
omacka paprika,
paprikáč omáčka recept,
paprikac omáčka,
papriková omáčka paprikáš,
paprikovou omáčka,
recept omáčky paprikáš,
omáčky recept,
top recepty omáčka s paprikami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
kýta vepřová,
sůl,
pepř,
koření provensálské,
koření gyros,
paprika sušená sladká,
česnek,
kapie sterilovaná,
vývar vepřový,
mouka polohrubá,
voda,
rýže
Komentáře (1)