Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Davídkův smažený kapr

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 kJ /
1 kcal
Bílkoviny0,03 g
Tuky0,01 g
Vláknina0,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe propekly. Na kouscích, kde necháme kůži, maso tenkým nožem po 3 mm rozřízneme až ke kůži, slyšíme křupání kostiček, dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Krok 2: Kousky kapra osolíme a potřeme kořením, které jsme smíchali dohromady. Necháme ho chvíli proležet. Smícháme mouku se strouhankou a kapra v ní obalíme. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách do zlatova.

TIP: Časté chyby při smažení kapra

Zveřejněno 10. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davídkův smažený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MvkB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davídkův smažený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MvkB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kapr recepty, recept na kapra, kapr recept, recepty z kapra, smažený kapr recept, smažený kapr, recepty na kapra, nejlepší smažený kapr s kůží, recept kapr, smažený kapr na z kmínu, smazeny kapr v mouce videorecept, jak smažit kapra, smažený kapr top recept

Suroviny:
kapr, mouka polohrubá, strouhanka, sůl, olej, petržel, česnek mědvědí, bazalka čerstvá, kmín celý, koření čtyři pepře, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu